LIJEK ZA SVE
autor: Talidari

Najbolji lijek na svijetu nije ljudskih ruku djelo. Ništa ne košta i dostupan je svima. Ne kupuje se već se otkriva i kultivira.

"Dominol" - prirodan lijek za bolesti i poremećaje
na zdravstvenom, financijskom i ljubavnom planu,
bez intervencije liječnika i lijekova.

Sadržaj:
(sve je na ovoj stranici)
bullet  Preuzimanje odgovornosti
bullet  Vjera
bullet  Zašto u stvari obolijevamo
bullet  Lijek za sve:
   bullet  Zdravlje
   bullet  Romantika
   bullet  Financije
Print Friendly and PDF

"Dominol" lijek za sve virtualni je, prirodni lijek koji ima nekoliko sastojaka koji se mogu samostalno pripraviti, a o njima će biti govora u nastavku. Ovaj se lijek ne odnosi samo na fizičko zdravlje, već i na psihičko, zdravlje u međuljudskim odnosima i svim drugim aspektima.

Prije nego što otkrijemo sastojke ovog fantastičnog lijeka iz kućne radinosti, prvo da te upoznamo s osnovama od kojih ovisi njegova djelotvornost.

Kad je zdrav, čovjek ima tisuću želja, a kad je bolestan samo jednu - da što prije ozdravi.
Narodna poslovica
 

Sve dolazi, a i odlazi iz glave, pa tako i bolesti i sve drugi poremećaji i teškoće. Svaki oporavak i svako ozdravljenje na fizičkom planu trebalo bi obaviti na psihičkom planu jer tu je i nastao izvorni problem. Svi problemi su psihosomatski. Kad čovjek oboli, bilo zdravstveno, financijski ili u međuljudskim odnosima, obično ga obuzmu crne misli - teško je misliti na bilo što drugo osim na bol, zar ne? U tom nam slučaju treba pomoć drugih da nas izvuku. Nema ništa loše u tome, no čest je slučaj da nas to nešto košta i da nam drugi ne mogu pomoći. Stoga smo tu da ti otkrijemo način kako si sam(a) možeš pomoći.

Skupo je ono zdravlje
koje se u apoteci kupuje
.
Danska poslovica
 

Kao prvo, crne misli treba obojiti u drugu boju, koju god želiš. Umjesto fokusiranja na sve što je loše u tvom životu, pogotovo na bol(est), usredotoči se samo na ono što je dobro i lijepo. Umjesto da kriviš tko zna koga za tvoje stanje, uključujući Boga, preuzmi odgovornost za svoje zdravlje i životne okolnosti te kultiviraj zahvalnost (za sve ono što je zdravo u tvom životu). Ako imaš moć uvući se u probleme, imaš i moć izvući se iz njih. Isti ključ otvara i zatvara jedna vrata. Ključ je promjena u glavi. Jer ne možemo očekivati neku promjenu u životu ako i dalje činimo i mislimo isto što i prije, zar ne? Svaka promjena započinje u glavi.

Preuzimanje odgovornosti

kao prvo želimo apelirati na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje i blagostanje, kao i na preuzimanje procesa oporavka u svoje ruke. Želimo ti pomoći vratiti tvoju samostalnost i neovisnost po pitanju zdravlja, financija i međuljudskih odnosa (uključujući romantične odnose). Želimo ti pomoći osloboditi se ovisnosti o lijekovima, liječnicima, nadriliječnicima i bilo kome drugome. Sposobnost za ozdravljenje i oporavak već imaš, samo je trebaš osvijestiti i upotrijebiti. I ništa ne košta. Naravno, koliko se tko može trenutno samostalno izliječiti, ovisi o trenutnoj razvijenosti vlastitih sposobnosti. Nekima će za to trebati više vremena, zato za one koji još nisu ostvarili taj nivo da se mogu potpuno uzdati u se i u svoje kljuse, preporučujemo da do tada koriste usluge liječnika i ostalih stručnjaka. Za one koji žele ostvariti svoju slobodu i neovisnost, ovaj članak, kao i drugi koji slijede poslije njega, ovdje je da vam pomogne na putu do oslobođenja i ozdravljenja, do blagostanja.

Izreka da žanjemo što smo posijali obično nam odgovara kad ostvarimo neke odlične rezultate. Kad smo zdravi k'o dren, hvalimo se da je to zato što se pravilno hranimo, vježbamo itd. Kad nam na romantičnom polju cvjetaju ruže, isto znamo da smo sami za to zaslužni, jer smo ovakvi ili onakvi. Kad nam po pitanju financija sve ide glatko, to je, znamo, zato što umijemo raspolagati novcem. I u pravu smo u svakom slučaju.

Ali što je kad smo bolesni, kad nemamo sreće u ljubavi i kad smo u dubokom minusu? Žanjemo li i tada posijano? Mnogi će tvrditi da nisu oni krivi, da to što žanju nisu oni posijali.
Bolest navodno pada s neba. Što se tiče romantike, nismo mi krivi što su svi dobri muškarci/dečki ili dobre žene/cure već zauzeti. A za stanje na računu kriva je čitava vojska, od šefa, vlade do skupoće i vražjih frendova koji nam ne vraćaju posuđeno.
Više ne vjerujemo u karmu, u zakone uzroka i posljedica, principe kauzaliteta i slične gluposti. Hm.
Je li moguće da ipak ima nešto u tisućama mudrih knjiga samopomoći koje nas uvjeravaju u suprotno, u to da svijet, htjeli mi to priznati ili ne, ipak funkcionira po dobro uređenim zakonima i principima, sviđalo se to nama ili ne. To što mi te univerzalne zakone i principe tumačimo kako nama odgovara i to što ne želimo priznati svoj dio krivice za ono negativno što nam se događa u životu (već samo za pozitivno), razlozi su zašto si sami ne možemo pomoći pa tražimo pomoć ovih ili onih i za to plaćamo svoju cijenu, na ovaj ili onaj način.

Prvi korak do ozdravljenja ili oporavka preuzimanje je odgovornosti, ne toliko za nedaću u kojoj smo se našli, nego prije svega preuzimanje odgovornosti za svoje ozdravljenje i transformaciju.

Nema koristi od toga da bilo koga krivimo, uključujući sebe. Fokusiranje na krivnju neće donijeti pozitivnu promjenu ni oporavak. Preuzimanje odgovornosti daje nam ogromnu moć, jer otkrivamo da, kao što smo se uvalili u neku nevolju, možemo se iz nje i izvući. To je zato što smo mi vladari svoje sudbine, kapetani svoga broda, glavni glumci u svom filmu ili kako god to nazvali.

Oporavak leži apsolutno u našim rukama! I brzina oporavka također ovisi o nama samima.

Opširnije o preuzimanju odgovornosti »

Vjera

"Gdje ima vjere, ima i volje i načina."
-
Talidari
 

Kaže se, gdje ima volje, ima i načina.
No mi na to dodajemo: gdje ima vjere, ima i volje i načina!
Volja je zeznuta stvar. Slobodna volja pogotovo. Sama od sebe teško će biti dovoljno snažna za bilo kakav preobražaj. Za volju nam je potrebna vjera - vjera u mogućnost i vjera u sebe. Pogotovo pomaže vjera u Boga i anđele.

Pronađi način da se uvjeriš u svoju moć i u to da je sve moguće. Postoje milijuni izvora na internetu, u knjižnicama, videotekama, na malim ekranima, među poznatima, koji nas uvjeravaju i inspiriraju. Ako znaš i za samo jednu osobu koja se uspjela izliječiti od onog što tebe mori, onda ti može biti dovoljno da aktivira tvoju vjeru. No, prava vjera ne dolazi izvana, odnosno nije pod utjecajem vanjskih faktora

Placebo efekt jedan je od najneistraženijih oblika izlječenja i transformacije, koji se sve više koristi u medicini. Liječnici daju šećerne tablete pacijentima koji toga nisu svjesni, pa oni, vjerujući da će im lijek pomoći, ozdravljuju bez ikakvih drugih intervencija. Kako je to moguće? Vjera liječi!

Zašto u stvari obolijevamo

Kad-tad svi obolimo od nečega, no to je samo zato što se nismo dobro obranili od štetnih utjecaja. Mnogi krivo misle da su uzroci bolesti u vanjskim faktorima, no vanjski faktori ne bi imali utjecaja da je naš obrambeni mehanizam na mjestu i u punoj snazi. Glavni je razlog zašto obolijevamo taj što je naš obrambeni sustav, naš imunitet oslabio. A razlog tome je što se naše tijelo našlo u nekoj stresnoj životnoj situaciji. Stres nije samo napetost na poslu, nego sve što uznemiruje i napreže naš organizam, kao što su nepovoljne ili nagle vremenske promjene, toksična prehrana, gospodarske i političke prilike, neimaština, buka, brige te razne druge mentalne i emocionalne uznemirenosti. Oni uzrokuju biokemijske poremećaje u našem tijelu dajući obrambenom sustavu više posla pa kad uz to još naiđe neki virus ili slično, imunosni sustav ima pune ruke posla, tako da se ne može dovoljno dobro obraniti od štetnih vanjskih utjecaja.

"U zdravom tijelu zdrav
     imunitet." -
Talidari
 

Na stresne situacije ne možemo uvijek utjecati, ali na svoj imunitet možemo. Stoga sve što trebamo činiti kako bismo ili ozdravili ili očuvali zdravlje jest ojačati svoj imunitet. On je prirodno nadaren da nas obrani od svih štetočina, uz uvjet da nije preopterećen. Ojačati imunitet možemo najbolje tako da ga ne opterećujemo dodatnim poslom. Ono što slabi imunitet unošenje je toksina u organizam - nepravilna ishrana, buka, smrad, smog, mentalna i emocionalna uznemirenja i slično.

Često ne možemo puno utjecati na unošenje toksina u organizam, no možemo puno više nego što to činimo. Ne moramo vam govoriti koliko je nezdravo jesti procesuiranu hranu s konzervansima, pušiti, piti alkohol i time opterećivati svoj imunitet pri obrani stanica od nepovoljnog učinka tih tvari. To je ono što možete promijeniti, ako imate dovoljno volje i pameti.

U situacijama kad ne možemo promijeniti okolnosti pa smo često žrtve stresnih situacija, bilo zbog posla, urbanog života, domaćih obaveza i sličnog, ipak postoji jednostavan način kako možete tome doskočiti brzo i efikasno. I to je najbolji lijek na svijetu - lijek za sve. No prije nego ga obznanimo, objasnimo zašto je najbolji.

Sve što je prirodno, bolje je od neprirodnog. Naravno. Neprirodnim metodama pribjegavamo kad ne znamo bolji način i kad smo uvjereni da su one brze i učinkovite. Ali i riskantne zbog nuspojava. Uzimanje farmaceutskih preparata, koji se često nazivaju i biljni preparati, spada među neprirodne iscjeliteljske metode. Sve što je prerađeno, pa makar i uzeto iz prirode, neprirodno je. Biljni lijekovi su prirodni samo ako su u obliku biljaka (i kao začini, čajevi...), a ne u obliku tableta. Tablete nisu prirodne, iako su učinkovite. Nažalost, većina lijekova i preparata ima nuspojave koje štete organizmu, pa su time često štetni koliko i učinkoviti, no ne u startu. Mnoge se nuspojave manifestiraju tek nakon nekog vremena pa im ne znamo pravi uzrok.

Zato se zalažemo za prirodne iscjeliteljske metode - bez kemijskih supstancija i bez tuđe intervencije. Najbolji je lijek onaj koji je prirodan, djelotvoran, bez štetnih nuspojava i koji se može samostalno (bez tuđe pomoći) primijeniti na mnoge bolesti i poremećaje. Upravo takav lijek smo kreirali u našem multimedijalnom laboratoriju i nazvali ga "Dominol":

Rubrike

Kutak za

Ostalo

Pridruži nam se

Pokrovitelji

Naša top ponuda!
vertikalni baner
E-tečaj
Životna škola za mlade
Inovativni, multimedijalni online tečaj za mlade za ostvarenje sreće i uspjeha u životu. Želite svojoj djeci omogućiti bolje uvjete za život? Pošaljite ih u virtualnu Životnu školu, gdje će osnažiti svoje vrline, svladati mnoge vještine, usvojiti zdrave navike i razviti svoju financijsku i emocionalnu inteligenciju.  Opširnije »
 

 


Postanite kum(a) ovog lijeka »
Pomozite održavanje ovog članka kako bi mnogi imali priliku saznati za ovaj lijek za sve!

 

 

 

 

 

"Najbolji liječnik na svijetu je svatko sam sebi."
-
Talidari
 

 

Lijek za sve

"Dominol" je potpuno prirodan lijek čiji sastojci djeluju na fizičkoj i psihičkoj razini.
Ovaj lijek za sve rješava poremećaje u zdravlju, međuljudskim odnosima, financijama i mnogim drugim životnim segmentima. Redovito doziranje osnovnih sastojaka ovog lijeka osigurava potpuni oporavak.
"Dominol" se upotrebljava kako za oporavak, tako i za prevenciju.
To je lijek koji se ne kupuje ni nabavlja, nego se spravlja "kod kuće".

Postoje razni lijekovi i terapije za pojedine psihičke probleme, no ništa od toga nije potrebno jer se najbolja terapija svodi na ljubav prema sebi. Mnogi ljudi misle da sebe dovoljno vole, no nisu svjesni da to baš i nije tako jer, istini za volju, više vole druge drage ljude i njima udovoljavaju na račun sebe jer pritom sebe zanemaruju, odnosno ne vole. Isto tako, dokaz da sebe ne vole je taj što se podvrgavaju raznim toksičnim utjecajima ne mareći za svoje zdravlje. Recimo, trudnice se zbog bebe u trbuhu udaljavaju od mjesta gdje se puši kako dim ne bi naškodio djetetu, a inače, zbog sebe, to ne rade - toleriraju previše toga, ne znajući da se to kosi s voljenjem sebe.

   
 
 
 

Sastojci:

bullet  Smijeh
bullet  Pravilno disanje
bullet  Ljubav - preobražavajuća i iscjeljujuća sila
bullet  Mašta - misli potencirane s namjerom
bullet  Zahvalnost

Upotreba: Prouči ove sastojke (klikni na svaki od njih), slijedi upute za usvajanje ovih vrlina i vještina te u danom momentu, kad oboliš ili se nađeš u bilo kojoj kriznoj situaciji, nastoj ove sastojke primijeniti radi oporavka. Preuzmi svoju odgovornost i vjeruj u sebe i mogućnost oporavka.

Nuspojave: boljitak i u drugim segmentima života. Upotrebljavanjem ovog multilijeka za određeni poremećaj istodobno se otklanjaju i drugi poremećaji.

 

 

"Najveća bolest današnjice nije guba niti tuberkoloza nego osjećaj neželjenosti i odbačenosti."
- Majka Tereza

 

Multipraktičnost - primjeri:

"Budite pažljivi kada čitate knjige o zdravlju. Možete umrijeti zbog štamparske greške."
-
Mark Twain
 

"Dominol" je lijek za sve, a naročito za:
   bullet  Zdravlje
   bullet  Međuljudske odnose i Romantiku
   bullet  Posao i Financije
 

Zdravlje

Svaki zdravstveni poremećaj uzrokovan je nekom vrstom stresa, bilo zbog toga što smo pojeli (ili kontinuirano jedemo) nešto što ne odgovara našem organizmu, bilo zbog psihičkog stresa (naporan posao, zlokobne misli, loši osjećaji...) Stres izaziva opadanje imuniteta pa se organizam ne može obraniti od štetočina, kao što su virusi i bakterije, niti omogućiti pravilnu cirkulaciju i protok energije i kisika kroz tijelo. Tako se stvaraju blokade u organizmu, pa nastaje poremećaj u obliku bolesti.

Za bilo koju bolest, osim uklanjanja simptoma, najvažnije je ojačati imunitet kako bi se organizam mogao sam obraniti i odstraniti toksične elemente u tijelu. Za to je potrebno ukloniti sav stres, a pogotovo onaj u obliku crnih misli. Fokusirajući se na bolest, napadamo organizam štetnim mislima. Umjesto toga, trebalo bi svoje misli usmjeriti u drugom smjeru i razmišljati o onom dobrome što imamo u životu. Najbolje je to učiniti putem ljubavi, tako da se pozabavimo mislima ljubavi. Budući da je bolest ili poremećaj nastao jer smo sami sebi dopustili neki stres, najbolje bi bilo uputiti misli ljubavi sebi - svojoj duši i tijelu. Podsjetiti se na sve ono dobro kod sebe i s ljubavlju o tome misliti. Ljubav čini otpornijim na bolesti. Većina je bolesti uzrokovana psihosomatskim faktorima. Kad osjećamo mržnju, ljutnju, strah i slično, u našem se tijelu stvaraju energetske blokade koje uzrokuju pad imuniteta, kao i mnoge druge poremećaje, uključujući karcinom. Ako umjesto osjećanja neke negativne emocije prema nekome osjećamo ljubav, onda se energetske blokade otklanjaju pa je cirkulacija kisika, krvi i ostalih tekućina neometena, što donosi zdravlje. Jedna od najučinkovitijih metoda za preuzimanje odgovornosti za svoju bolest i za svoje ozdravljenje te za pokazivanje ljubavi je havajska metoda zvana Ho'oponopono »

Zatim, da bi se ubrzao proces ozdravljenja i privuklo željeno stanje, potrebno je okoristiti se zakonom privlačenja tako da upotrijebimo svoju moć mašte. Vizualiziraj se u željenom zdravstvenom stanju, budi pun(a) energije i elana. Bitno je da to učiniš ne samo u mislima nego i s osjećajima. Ispuni se osjećajima koje bi osjećao/la da si zdrav(a). Provedi što više vremena u tim pozitivnim mislima i s tim pozitivnim emocijama. Koristi se metodama kreativne vizualizacije, meditacije, afirmacije i art terapije (crtanje, pisanje poezije, slušanje posebne glazbe...). Osobito je dobro izraditi kolaž sa svim željenim stvarima i postignućima i objesiti ga na vidljivo mjesto, tako da oči mogu preko toga prelaziti i kad nismo svjesni i tako se ucrtati u našu podsvijest i time potencirati silu privlačenja.

 

 

 

 

Vic

Došao Mujo u ljekarnu:

 - Imate li sat?

 - Jeste li Vi normalni? Otkud Vam da mi prodajemo satove?

 - Ama, bolan, kažu da vrijeme liječi sve!

 

U bolesti čovjek mnogo toga shvaća što zdrav zaboravlja.
Narodna poslovica
 
Kad oboliš, umjesto da okrivljuješ druge za svoju nevolju i time samo pogoršavaš svoje psihičko, a potom i fizičko stanje, radije se prisjeti svega onog za što bi trebao/la biti zahvalan/na, bilo sebi, drugima, bilo Bogu. Npr. budi zahvalan/na što se ima tko brinuti o tebi, što i sam(a) imaš moć ozdravljenja/iscjeljenja, što sad imaš više vremena za razmišljanje (o daljnjim planovima u životu, o smislu života...), što imaš topao dom, dovoljno hrane, dobre prijatelje, što imaš vid, sluh i sva druga osjetila i organe... Ponekad se razbolimo jer nam organizam jednostavno treba pauzu. Ako sami ne uzmemo dovoljno slobodnog vremena, tijelo će samo uzeti kad-tad tako što će te primorati da odležiš par dana ili koliko već treba da nadoknadi izgubljenu energiju. Predlažemo da svako jutro započneš dan sa zahvalnošću. Prije nego što išta drugo počneš, čim otvoriš oči, počni dan (a i završi ga) mislima o tome za što si sve zahvalan/na. Najbolje bi bilo kad bi to zapisao/la rukom jer je tako efekt na svijest i podsvijest snažniji. Tehnike za razvijanje zahvalnosti: Čarobni štapić zahvalnost »

To su bili psihički sastojci procesa ozdravljenja. Na fizičkom planu treba također ojačati organizam. U svakom slučaju, potreban je odmor, primjerena ishrana, pokoji dodatak prehrani i svakako puno smijeha! Gdje god se okreneš tražeći rješenje za svoje stanje, neminovno ćeš naići na preporuke za smijeh kao najbolji lijek. Sve više klinika u svijetu koristi smijanje u svojim terapijama, a nebrojeno ljudi izvještava kako su se smijanjem izliječili od raznih bolest, uključujući karcinom. Kad je čovjek u bedu i/ili bolestan, umjesto da kuka i plače, trebao bi to preokrenuti na šalu. Vidjeti humor u sitnicama. U svakom se slučaju okružiti duhovitim i nasmiješenim ljudima te gledati humoristične serije. Opširnije o moći smijeha »

Disanje obično uzimamo zdravo za gotovo, ne znajući njegovu pravu vrijednost - bez disanja ne možemo živjeti, a bez pravilnog disanja ne možemo zdravo živjeti! U istočnjačkim kulturama su vježbe disanja uobičajena praksa, a preko joga i meditacija značaj je pravilnog disanja dospio i kod nas. Uz smijanje nema ništa bolje što možemo učiniti za zdravlje našeg organizma, a kako je tek u zdravom tijelu zdrav duh, pravilno disanje utječe i na sve druge životne sfere. Mišićne aktivnosti tijekom pravilnog disanja pojačavaju protok limfe što ubrzava izbacivanje štetnih tvari iz organizma, što jača imunitet, što nas čini zdravima. Nauči pravilno disati ovdje ».


"Bol je poziv
za buđenje
(wake-up call)"
- Dr. Oz
 

Bol
Bol nije ništa drugo nego pokazatelj blokada u protoku energije, odnosno način na koji nas priroda upozorava da promijenimo nešto u svom životu kako bismo ponovno uspostavili sklad.
NA MENTALNOM PLANU:
Kad te, recimo, nešto zaboli, preuzmi odgovornost za svoje ozdravljenje i vjeruj u sebe. Umjesto da dopustiš crnim mislima da te obuzmu, uz pomoć moći mašte i zahvalnosti pomisli na sve ono dobro u svom životu. Zamišljaj se u bezbolnom stanju i budi zahvalan/na za to što te ništa drugo ne boli, tj. što si zdrav(a) u svemu drugome te za to što ćeš uskoro potpuno ozdraviti - uz pomoć "Dominola", tj. svojih određenih vrlina.
NA EMOTIVNOM PLANU:
Osim što promijeniš boju svojih misli, promijeni i toplinu svojih osjećaja. Poprati sve svoje pozitivne misli pozitivnim osjećajima. Iskoristi iscjeljujuću snagu ljubavi tako da dopustiš da te prožme toplina ljubavi, pogotovo pošalji u mislima ovu toplinu na bolno mjesto i osjećaj ljubav prema tom dijelu tijela. Nastoj nikoga ni ništa mrziti, nego živi s ljubavlju. Često je bol uzrokovana nekom blokadom ili grčem koji su nastali zbog neke negativne emocije, kao što je mržnja, ljutnja, okrivljavanje, zabrinutost, strah i slično. Zato je bitno otpustiti te emocije, oprostiti onima koji su ih uzrokovali te ove negativne osjećaje nadomjestiti pozitivnima, kao što su ljubav i zahvalnost, kako bi se ponovno uspostavio energetski i biološki sklad u tijelu.
NA FIZIČKOM PLANU:
Smij se unatoč svemu, na sav glas - posluži se humorističnim programima na televiziji, čitaj šaljive priče i viceve... Smijanje će potaknuti hormone za ublažavanje boli i otkloniti napetost i grčeve.
Nekoliko puta dnevno duboko udiši par minuta i pritom zadrži dah zamišljajući kako svjež, zdrav, svjetleći kisik donosi novu, pozitivnu energiju u tvoj organizam, naročito na bolno mjesto.
Prigrli bol »

Više o principima samoizlječenja pročitaj u ulomku romana "Čarobno drvo" - Oporavak »

Lijek za sve

 

 

 

 

Međuljudski odnosi i Romantika


"Biografija osobe postaje i njezina biologija."
- Talidari
 

Vjerojatno se pitaš kakve veze ime fizičko zdravlje s društvenim i romantičnim odnosima. To je tako jer je sve u svijetu povezano, prožeto energijom koja se manifestira u raznim oblicima.

Isti principi i prirodni zakoni koji osiguravaju sklad u tijelu čine to i izvan tijela. Prema tome, prirodni lijek koji omogućuje oporavak na zdravstvenom planu, isto to čini i u svim drugim životnim segmentima, uključujući međuljudske odnose a time i one romantične.

Poremećeni odnosi s ljudima utječu na poremećaje sa zdravljem, u poslovnoj areni i svemu drugome. Uvjet za sreću i uspjeh u životu su i zdravi odnosi s okolinom. Neizbježno je tijekom života doživjeti izazove u odnosima s drugima, pogotovo s onima najbližima. Važno je znati uhvatiti se ukoštac s tim izazovima tako da zadržimo svoj mir. Dokle god ne razriješimo konflikte koje imamo s ljudima u svojem okruženju, ne možemo ostvariti uvjete za pravu sreću i zadovoljstvo, koji su uvjet za uspjeh u životu.

Najvažnije je napraviti prvi korak i osvijestiti ovu potrebu za razrješenjem. Sve više i više izlaze na vidjelo znanstvena otkrića koja potvrđuju da su za mnoga teška oboljenja zaslužne psihosomatske okolnosti. Oni koji malo podrobnije prate znanstvene magazine i portale, znaju već jako dobro da postoji bezbroj slučajeva u kojima je dokazano da su ljudi ozdravili ili doživjeli preporod na ljubavnom i/ili poslovnom planu upravo time što su nekome nešto oprostili i tako se oslobodili energetske blokade koja je možda prouzrokovala neki tumor, karcinom i slično. Konflikti s ljudima narušavaju naš mir, san, izazivaju stres, što oslabljuje naš imunitet pa tako lakše obolijevamo.

Prema tome, liječenje poremećaja u međuljudskim odnosima ima svoje iscjeljujuće posljedice na zdravlje i na poslovne mogućnosti. No pitanje je kako izliječiti određene poremećene odnose. Za to je tu "Dominol" - prirodni lijek koji, ako se uzima redovito, donosi oporavak. Za to je važno kombinirati sastojke tako da to postane životni stil, a ne samo nešto što se uzima ujutro i navečer, a preostali dio dana i dalje po starom. Ako stari način nije donio rezultate i doprinio je stvaranju konflikta/poremećaja, onda stari model nije način koji može donijeti oporavak. Treba nešto promijeniti, prvo u glavi, a onda u djelovanju. Nemoguće je odjednom napraviti preokret u glavi i srcu i odjednom biti ono što nismo bili, ali je moguće postići da barem 51% vremena provedemo u novom životnom stilu. Za početak je većina vremena dovoljna da donese značajne pomake, a s vremenom možemo taj postotak povećavati.

LJUBAV
"Dominol" se počinje koristiti tako da se osvijesti važnost i transformirajuća sila ljubavi - to je prvi sastojak. Zato bi bilo poželjno upoznati se s tim sastojkom kroz čitanje ovog članka: Moć ljubavi » Ovdje ćeš, između ostaloga, uvidjeti da ljubav nije ono što možda misliš da jest. Ljubav nije samo emocija ili reakcija na nešto pozitivno, već je ljubav uzrok za sve pozitivno. Ljubav je oruđe za transformaciju.

Svi međuljudski konflikti proizlaze iz jednog praizvora, a to je čovjekovo krivo uvjerenje o odvojenosti. Čim gledamo na ljude kao na bića koja su jedinke odvojene od nas, koje su drugačije i koje nisu dio nas, tada proizlaze problemi. No kad osvijestimo jednu praistinu, a to je da smo svi mi bića koja imaju isti izvor i isti kraj, tada uviđamo da smo svi dio jedne cjeline i ne možemo funkcionirati kako treba ako jedan dio omalovažavamo. Usporedimo to s tijelom koje se sastoji od mnogo organa i dijelova. Ako jedan dio ne koristimo ili zloupotrebljavamo, onda smo kao invalidi ili bolesnici.

Svi smo tu da bismo od svog života nešto napravili i svi težimo za ostvarenjem sreće i uspjeha. Kad shvatimo da su i drugi, kao i mi, bića koja čine najbolje što mogu da realiziraju svoj potencijal i da o njihovom postignuću ovise i naša postignuća, tada nam je lakše sve druge ljude podržavati u njihovim nastojanjima i s ljubavlju postupati s njima, pa čak i kad zakažu. S ljubavi prema drugima kao osnovnim principom u odnosima možemo lakše razumjeti i imati suosjećanja za njihove slabosti i mane. Svatko od nas ima svoje dobre i loše strane, dobre i loše dane, no ako jedni drugima nastojimo pomoći prebroditi teškoće i slabosti, izbjeći ćemo konflikte.

U situaciji u kojoj imaš neriješeni konflikt s nekom osobom, kao prvo budi čovjek i uzdigni se iznad situacije i promijeni perspektivu. Ispuni svoje srce s ljubavlju i prisjeti se svih vrlina te osobe, umjesto da samo vidiš mane. Samo srce koje je ispunjeno univerzalnom ljubavlju i um otvoren za druge perspektive mogu postići to da se druga osoba vidi kao biće koje nažalost nije uspjelo pobijediti neke demone. Ako je slučaj da ti se neka osoba zamjerila zato što je, recimo, sebična, tada shvati da ona u stvari nije sebična, nego se samo prema nekima ponaša sebično uslijed toga što je demon sebičnosti drži u šaci. Nismo svi dovoljno jaki da se odupremo svim zlodusima pa, umjesto da drugima zamjeramo, bitno je shvatiti da su oni samo preslabi da ukrote tog demona. Pritom bi bilo bolje da toj osobi pomognemo suočiti se s s tim demonom, umjesto da je zbog toga napadamo. Dakle, važno je spoznati da ne treba osuđivati osobu, nego njezino ponašanje. Pritom je važan način kako ostvariti komunikaciju koja osobi, koja nam se zamjerila, omogućava da nešto promijeni. Kritiziranje, predbacivanje, psovanje i slično će imati samo kontra-efekt i time nećeš ništa postići, osim samo pogoršati situaciju. Budući da ti je cilj "izliječiti" odnose s drugima zbog vlastite sreće i uspjeha, važno je poduzeti korake koji to omogućuju, a ne one koji bacaju ulje na vatru.
Opširnije kako poboljšati komunikaciju kroz Način izražavanja »Starac zahvaljuje za milostinju
Cornelis Engelsz

ZAHVALNOST
Lijek za svaki konflikt kombinacija je sastojaka koje pruža "Dominol". Počinje se preokretom na životni stil u kojem sve što (ili barem 51%), poduzimamo iz ljubavi. To se postiže tako da se svojevoljno posvetimo mislima i osjećajima koji nas uzdižu na nivo ljubavi. Pritom je iznimno koristan drugi sastojak "Dominola" - zahvalnost. Ova ti vrlina omogućava da se u odnosu s osobom s kojom si u konfliktu usredotočiš više na njezine vrline i na tome joj budeš zahvalan/na. Obično se u poremećenim odnosima fokusiramo samo (100 %) na mane druge osobe. Kako bi se konflikt razriješio, potrebno je barem 51% vremena, koje provodimo u razmišljanju i osjećanju vezano uz tu osobu, svjesno se prisjećati njezinih vrlina - dakle, ne moramo odjednom 100 % uviđati samo vrline. Kad se prisjetiš i dobrih strana te osobe, lakše će ti biti prizvati osjećaje ljubavi i nećeš biti toliko opsjednut(a) negativnim mislima i emocijama. Samim time ćeš već značajno pridonijeti pomaku u oporavku.
Zahvalnost gradi i učvršćuje naše odnose s okolinom; ona popravlja porušene mostove. Njegujući stav zahvalnosti prema drugima, ne samo da pružaš dobar dojam o sebi nego i pružaš uvjete da i drugi pokazuju više zahvalnosti prema tebi. Kad si zadnji put voljenoj osobi rekao/la koliko si mu/joj zahvalna za neke stvari? Lako je prigovarati, kritizirati, okrivljavati, "olakšati si dušu" time da svoja opterećenja svalimo na druge. To radimo skoro svaki dan. Onda moramo svaki dan i pokazati zahvalnost i ljubav. U protivnom nema ravnoteže i odnos zapada u krizu. Opširnije »

MAŠTA
Treći je sastojak "Dominola" u liječenju konfliktnih odnosa mašta. Einstein je,kao i mnogo drugih velikana, tvrdio da je mašta važnija od znanja. Vjerojatno se često nađeš u situaciji kad ne znaš kako dalje, kako se postaviti prema osobi koja ti se zamjerila ili te konstantno ugrožava. Ako ne znaš, ne moraš znati - posluži se maštom i intuicijom. Zamisli idealan odnos s tom osobom - najvjerojatnije se u tom odnosu, ne samo druga osoba nego i ti, ponašate bolje, zar ne? Kaže se, za tango je potrebno dvoje. Prisjeti se što je moguće bilo krivo s tvoje strane, čime si tu osobu možda isprovocirao/la. Je li moguće da se ispričaš zbog toga? Naravno, nije to lako, ali je izvedivo, ako si usvojio/la vrlinu praštanja, ljubavi i suosjećanja. Ako misliš da ti druga osoba duguje ispriku, najlakši je način da dobiješ taj da se i sam(a) ispričaš. Nije toliko važno tko se prvi ispriča, koliko je važno razrješenje. Ne daj da te spopadnu zlodusi ega, ponosa i slično, jer onda si i ti slabić poput druge osobe, koja je isto zbog nekog zloduha tebi nešto skrivila.
Predoči si u mislima, i poprati to pozitivnim emocijama, sebe i tu drugu osobu u razriješenom odnosu. Zadrži tu viziju toliko dugo dok se ne manifestira. Tajna je "plesa kiše" u tome da Indijanci plešu sve dok ne padne kiša. Više o moći mašte »

SMIJEH
Za smijeh se kaže da je najbolji lijek. Unesi više smijeha, smijanja, humora, duhovitosti u svoje odnose, pa će biti manje konflikata. Svatko više voli nasmijane ljude nego namrgođene i ozbiljne.
U konfliktnoj situaciji probaj nabaciti spor na šalu, uvidjeti duhovitu stranu svega. Vjeruj, ona postoji, pa ako je ne možeš uvidjeti, problem je u tvojoj perspektivi. Zato sve što trebaš učiniti je promijeniti perspektivu.
Osmijeh je sredstvo koje poboljšava odnose s drugima, jer osnažuje neke vrline i vještine te otklanja neke mane i probleme. Smijeh oslobađa od agresije, stvara osjećaj ugode, dobre volje, vedrine, optimističnosti i zdravog raspoloženja. - Opširnije »

PRAVILNO DISANJE
Vježba dubokog disanja u kojoj zadržavamo dah kako bi se kisik mogao pravilno rasporediti po svim stanicama vježba je koja razbistruje um i stimulira hormone sreće. Napojeni svježim kisikom možemo raščistiti sve negativnosti i napojiti se pozitivnostima. To dovodi pozitivan pogled na svijet, kako naš, tako i drugih ljudi, pa i onih koji su nam nešto skrivili. Učinkovitost ove vježbe možemo značajno ubrzati i osnažiti time da prilikom udaha zamišljamo kako u nas ulazi pozitivna energija (ljubav, suosjećanje, tolerancija...), a prilikom izdaha iz nas izlazi sva negativna energija (ljutnja, mržnja, netolerancija, nepovjerenje, osvetoljubivost, okrivljavanje, kritičnost, žaljenje, prigovaranje, ponos, ego...) Opširnije »

 

Lijek za sve

Financije i posao


Ako ne živiš u obilju, ako imaš financijske pritiske i dugove, to znači da imaš neki poremećaj na tom planu pa ti treba lijek. U takvoj se (ne)prilici uglavnom ljudi pitaju što trebaju činiti kad bi se, ustvari, trebali pitati što trebaju biti. I tu je uzrok zašto mnogi ne mogu izliječiti svoj financijski poremećaj.

Živimo u društvu koje polaže veliku vrijednost na znanje, a manju na vrline. Zato imamo krizu. Zato imamo to što imamo. Daleko od toga, znanje je izrazito važno, no još su važnije vrline i vještine. Gospodarstvo koje počiva na vrlinama (a ne samo na znanju) jest gospodarstvo koje može opstati i uspjeti.

Unatoč svim ekspertima i svoj tehnologiji, unatoč vlastitim diplomama i iskustvima, ni naše društvo ni velika većina nisu uspjeli ostvariti blagostanje. Mi jesmo. Ne zato što smo pametniji ili inteligentniji od drugih, nego zato što živimo život u skladu s prirodnim, a ne društvenim zakonima, kao i zato što smo se oslobodili zabluda o materijalnom blagostanju i o bogatašima » i mnogih mana te zato što pojačano kultiviramo vrline.

Sigurno poznaješ mnoge koji su bili odlični učenici, koji su završili visoke fakultete, a žive u bijedi. Možda si jedan/na od njih. No to ne mora tako ostati, ako redovito 'uzimaš' "Dominol" i/ili ako sudjeluješ u akciji "Čarobno drvo". Očito i sam(a) uviđaš da ocjene i diplome nisu mjerilo koliko će tko uspjeti u životu. Prema tome, nije znanje ono koje je ključno, nego su to vrline i vještine.

LJUBAV
Najvažnije je od svega shvatiti da ćeš oporavak na financijskom i poslovnom planu ostvariti jedino i samo onda ako se baviš onime što voliš. Drugim riječima, ljubav je stvaralačka, preobražavajuća i iscjeljujuća sila, ona koja ti donosi blagostanje. Pitaj svakog uspješnog bogataša i svi do jednog će ti jasno i glasno reći da vole ili obožavaju ono što rade. Ljubav je osnova za bogatstvo.

Većina ljudi ne vole svoj posao, mrze svoga šefa, mrze budilicu, mrze ustajati rano i, sve u svemu, ne rade posao od srca, nego samo zato što moraju, zato da bi preživjeli. Nije ni čudo da nam je gospodarstvo u banani, nije ni čudo da su svi ti ljudi u banani. Ako si jedan/na od tih, postoje samo dva načina da ostvariš blagostanje: ili moraš obvezno zavoljeti svoj posao ili ga moraš zamijeniti s poslom koji voliš. Nema druge.

Najbolje bi bilo pronaći posao koji voliš, pod svaku cijenu. Nažalost, većina ljudi ne zna što voli pa zato radi ono što joj se pruža. Zato ti ljudi ne mogu nikada biti potpuno sretni, a pogotovo ne bogati. Najbolje bi bilo pretvoriti svoj hobi u posao, pronaći načina kako zaraditi kroz hobi. Hobi je nešto što čovjek voli raditi, što potvrđuje i to da za bavljenje hobijem ne samo da ne tražimo plaću nego smo voljni za to i platiti.

Ako nikako ne vidiš mogućnost za promjenu posla, onda svakako trebaš promijeniti pogled i osjećaj prema svom trenutnom poslu. Promijeni perspektivu i uvidi što je sve dobro u tvom poslu, ako ništa u onome što radiš, barem u onome što svojim radom postižeš za svoju zajednicu. U svemu postoje pozitivne i negativne strane pa ako uviđaš uglavnom one negativne, problem je u tvom kutu gledanja, u perspektivi. Čim uvidiš sve pozitivnosti, bit će ti lakše zavoljeti posao pa ćeš ga početi obavljati lakše i učinkovitije. To će se odraziti na tvoje rezultate, na to kako te šef(ica) vidi i, naravno, time će se otvoriti mogućnosti unapređenja i povišice.

ZAHVALNOST
Drugi sastojak lijeka za oporavak na poslovnom i financijskom planu vrlina je zahvalnosti. Ona nam omogućava pogled na svijet koji je ispunjen pozitivnim mislima i osjećajima, jer se njome usredotočujemo na pozitivnosti, umjesto na negativnosti. Na taj način, uz pozitivnu vibraciju privlačimo još više pozitivnosti u svoj život za koje ćemo moći biti zahvalni. Zahvalnost donosi zahvalnost.
Nitko ne voli nezahvalne ljude, pa takvi propuštaju mnoge poslovne i financijske prilike te ne dobivaju toliko poklona koje bi dobili da su pokazali više zahvalnosti. Ljudi koji su zahvalni već u samom startu imaju bolje izglede od prosječne, mrzovoljne osobe da nađu posao ili da dobiju povišicu. Zahvalnošću poboljšavamo svoje raspoloženje, a samim tim i svoje poslovne izglede. Razmišljanje o svim onim stvarima za koje smo zahvalni stvara osjećaj sreće, a sreća je glavni ključ uspjeha. Opširnije o zahvalnosti »

MAŠTA
Treći je sastojak "Dominola" u liječenju financijskih problema mašta. Znamo da je mašta važnija od znanja. Pogotovo za ostvarivanje velikih ciljeva. Sve što možemo zamisliti, možemo i ostvariti. Mnogima se ne ostvaruju snovi, a to je zato što većinu dana provode u negativnim mislima, a samo kratko u pozitivnim. Petnaestak minuta dnevnog maštanja ne može imati veliki učinak ako je suprotstavljena satima i satima zamišljanja negativnih scenarija, briga i sličnog. Viziju svega onog što želimo postići treba zadržati tijekom dana i otkloniti svaku sumnju. Mašta i vizualizacija ne pomažu ako nisu dio životnog stila i ako nisu popraćeni pozitivnim, snažnim emocijama. Ako nešto zamišljaš, a potom u ostvarenje toga sumnjaš, neće se ništa promijeniti.
Predoči u mislima (i poprati to pozitivnim emocijama) sebe u idealnoj situaciji, sa svim materijalnim i duhovnim dobrima. U tom svom maštanju nastoj biti i osjećati onako kako bi bilo da je to sve već ostvareno. Zadrži tu viziju toliko dugo dok se ne manifestira. Kao podsjetnik napravi kolaž ili Power Point prezentaciju ili videozapis svega onog što si priželjkuješ i pusti sili privlačenja da te potakne da poduzmeš sve što je potrebno da bi se to i ostvarilo. Samo maštanje nije dovoljno. Potrebno je poduzeti korake koje ti potom svemir sugerira u raznim prilikama, susretima, "slučajnostima" i sl. Više o moći mašte »

SMIJEH
Smijanje donosi novac. Osmijeh je privlačan. Osoba koja obavlja svoje dužnosti s osmijehom ima puno veće šanse da dobije unapređenje na poslu ili da proda više od svojih ostalih nenasmiješenih kolega.  A to podrazumijeva veće šanse za ostvarivanje profita. Smijeh smanjuje napetost i stvara pozitivan mentalni sklop koji nam omogućava da dosegnemo ponajbolja rješenja problema. Opširnije o smijehu »
Nastoj okrenuti svaku nedaću na šalu kako bi se stvorili uvjeti za oporavak. Smij se što više, budi duhovit(a) i tako privuci na sebe okolnosti vrijedne osmijeha.

PRAVILNO DISANJE
Vježba dubokog disanja u kojoj zadržavamo dah kako bi se kisik mogao pravilno rasporediti po svim stanicama je vježba koja razbistruje um i tako omogućava doseći najbolja rješenja za stvaranje financijske neovisnosti. Osim toga, prva pomoć pri hvatanju ukoštac sa stresom upravo je duboko disanje. Stres je jedan od faktora koji umanjuje naše potencijale pa ga se treba riješiti.

 

"Dominol - lijek za sve" - osnove
 Vrline
kapetan - odgovornostPreuzimanje odgovornosti ključ je za ostvarenje svega, jer nam daje moć da uzmemo svoj život u svoje ruke i tako ne ovisimo o vanjskim faktorima.    Opširnije »
Vjera čini čuda
Bez vjere nema uspjeha pa ni kod liječenja. Svi vjerujemo u nešto pa je bolje da vjerujemo u ono što donosi rezultate jer o našim uvjerenjima i vjeri ovisi koliko ćemo što postići. Gdje ima vjere, ima i volje i načina: Opširnije »
"Dominol - lijek za sve" - glavni sastojci
 Vještine
klaun
Moć smijeha
Ne bismo se trebali smijati samo kad smo sretni i zdravi, nego se smijati da bismo bili sretni i zdravi. Radi oporavka nauči ismijati vlastite nevolje i pronaći duhovitu stranu života  Opširnije

Pravilno disanje
Tko bi rekao da je disanje nešto što čovjek treba vježbati!
Kao i s uzimanjem hrane, tako i s uzimanjem kisika, potrebno je barem par puta dnevno nahraniti čitav organizam dovoljnom količinom kisika   Opširnije »
dominol - lijek za sve
 Vrline
skrtost
Moć ljubavi
Ljubav nije samo emocija, ljubav je pozitivna, kreativna i iscjeljujuća sila. Ovdje otkrivamo kako upotrijebiti moć ljubavi kao sredstvo za ozdravljenje i ostvarenje vlastite sreće i uspjeha.   Opširnije »
meditacija
Moć mašte
Saznajte ovdje koja je moć mašte kad se ispravno koristi. Pročitajte zašto je mašta ključ uspjeha i sreće te kako je osnažiti.
Opširnije
»

Zahvalnost
vrlina koja poput čarobnog štapića pretvara negativno u pozitivno i time donosi oporavak u svim segmentima života - zdravlju, ljubavi, poslu i financijama
Čarobni štapić zahvalnost »
     
"Dominol - lijek za sve" - dodatni sastojci
   Vrline
ustrajnost
Ustrajnost
Često je uzrok naših nevolja to što nismo dovoljno uporni u pokušajima ostvarenja blagostanja, materijalnog, duhovnog i psiho-fizičkog. Pročitaj ovdje kako izdržati i ne odustati   Opširnije »
velikodusnost
Velikodušnost
Kroz darežljivost, bilo u novcu, stvarima, vremenu, bilo u pažnji, stvaramo pozitivne okolnosti koje donose pozitivne promjene na svakom planu.
Opširnije
»
velikodusnost
Otpuštanje
Većina blokada uzrokovana je nečim što se prepriječilo nesmetanom protoku energija. Otpuštanjem briga i ostalih zloduha oslobađamo protok i tako omogućujemo oporavak. Oprosti, otpusti mržnju, ljutnju...
Vještine
molitvaMoć molitve
Molitvu možemo koristiti kao jednu od vještina za ostvarivanje blagostanja, uključujući zdravlje, obilje, ljubav i sve ostalo. Čemu molitva, zašto neke molitve nisu uslišane, kako se moliti da bi nam bilo uslišano - odgovori ovdje: Opširnije »
Vještine
Živjele afirmacije!
Primjena afirmacija vještina je reprogramiranja vlastite podsvijesti pomoću potvrdnih izjava koje nam pomažu promijeniti pogrešne obrasce razmišljanja, a koje prakticiramo s namjerom da manifestiramo pozitivne promjene u životu.  Opširnije »
Ostalo

Prehrana

Post - Ljekovito gladovanje

Dijeta

Ho'oponopono »

Fenomen vizualizacija »

EFT »

Prijava  
Članstvo
Prijavi se na našu mailing-listu primatelja besplatnog e-magazina Životne škole kako bi povremeno dobivao/la najnovije korisne sadržaje i poklone! Nećeš požaliti. Pogledaj sve pogodnosti prijavljenih korisnika »

ocjene

Besplatni e-magazin

E-mail adresa:

 
arrow  upis
Pridruži nam se!
Postani naš član!
Svojim učlanjenjem pridonosiš jačanju vrlina u društvu i dobivaš mnoge fantastične pogodnosti koje su opisane na stranici s prijavnicom i ostalim detaljima:
Opširnije »
 

 

02/02/2015
anonimno:
Obožavam ove tekstove koji nam govore o ličnom preporodu,svi vtekstovi su samo još jedan putokaz koji vodika ka usavršavanju bića,MNOGO VAM HVALA !!!!!!!
02/02/2015
anonimno:
SUPER STE INAČE VOLIM PSIHOLOGIJU I RAD NA SEBI,OVO MI MNOGO ZNAČI,HVALA !!!!!!!!!
14/04/2013
anonimno:
E halal vam vjera....koliko ste dobri i temeljiti...svaka čast...dok čitam već se mjenjam..... :)
31/01/2013
Lidija 50 god. Danska:
Ne morate NISTA usavršavati . SAVRSENI STE :-)

 

Poruka za  
urednike
  Dopuštamo da objavite naše članke pod uvjetom da navedete izvor i link.
  Molimo vas da nas obavijestite kad i gdje će koji članak biti objavljen - kontakt.
Home | Uvjeti korištenja | Zaštita podataka | Sitemap
Copyright © 2009 by Talidari :: Designed by Talidari