Poštovani roditelji,

Jeste li se ikad zapitali kako to da nas u školi nisu učili o nekim važnim i praktičnim stvarima za život? 
Recimo o tome

 • što je sve potrebno za uspjeh u životu,
 • kako izgraditi svoj stav,
 • ljudske vrijednosti,
 • metode efikasnog učenja te boljeg pamćenja,
 • preventivnu medicinu - kako spriječiti oboljenja, kako se izliječiti pravilnom prehranom,
 • kako raspolagati novcem i razvijanje financijske inteligencije,
 • razvijanje emocionalne inteligencije,
 • kako se zaštititi od ovisnosti (cigarete, alkohol, droge),
 • načine mirnog rješavanja sukoba i problema,
 • naučiti tehnike samoobrane,
 • razbijanje treme kod javnog nastupa,
 • kako svladati vještine komunikacije, koncentracije, snalažljivosti, samopouzdanja, samopoštovanja, intuicije, samostalnosti...
Ne bi li bilo krasno da su nas sve to i ostale praktične životne stvari naučili već u školi, da smo još od malih nogu stvorili navike i vještine potrebne za sretan život? Ne bi li nam to uštedjelo mnoge muke i godine učenja na vlastitim pogreškama?
Naravno, nije sve moguće naučiti u školi, neke stvari čovjek uči sam, od roditelja i okoline. Nažalost, događa se da mnogi roditelji nemaju dovoljno vremena, energije, a ni umijeća prenijeti svojoj djeci sve ono što bi trebali znati. Također, događa se često da okolina u kojoj dijete odrasta ne podržava njegov razvoj u potpunoj mjeri.
strip

Mi imamo rješenje!

Naš program podržava sve roditelje koji su željni pružiti svojoj djeci još više znanja i vještina te osnažiti njihove vrline, a dizajniran je kako bi vašoj djeci omogućili dodatno obrazovanje za bolji start u životu, za bolje sutra. Uvidjeli smo da je djeci i mladima potrebno više od onog što se nudi kroz školsku nastavu. Osim znanja potrebne su im i vrline i određene vještine. Druga su vremena i druge potrebe. Želimo ići ukorak s vremenom i potrebama naše djece. Ne pitamo se samo što škole mogu pružiti našoj djeci, nego i što mi možemo pružiti školama. Odgovor je u dodatnoj edukaciji koja će osposobiti djecu i mlade da budu bolji u školi i izvan nje - da imaju bolje ocjene i bolje vladanje.  

Znanje je
imanje

Vrline su
kapital

Odgovor je u Životnoj školi.

Veliko nam je zadovoljstvo obavijestiti vas da vaša djeca ne moraju učiti o važnim životnim stvarima na težak i dug način kao što smo mi morali, jer im Životna škola nudi upravo to dodatno obrazovanje uz maksimalni učinak i minimalan trošak.

Kako bismo vam mogli omogućiti kvalitetnu obuku vaše djece uz prihvatljivu investiciju, stvorili smo organizaciju mentora koji su posebno kvalificirani da prenesu djeci ono znanje koje je primjenjivo u životu, a da vas to ne košta puno - za online program oditelji plaćaju samo 100kn mjesečno ili kompenzacijom ili besplatno (samo teorija), a za program uživo roditelji plaćaju samo participaciju od 210-299 kn mjesečno, ovisno o načinu plaćanja. Više o načinima financiranja pogledajte ovdje.

Pružite šansu svojoj djeci da nauče sve ono što mi nismo imali prilike u njihovim godinama, a nužno je za ostvarenje sreće i uspjeha u životu. Dopustite nam da ih poučimo onim stvarima koje im vi nažalost ne stignete ili niste u mogućnosti prenijeti, kao i onim stvarima koje nisu u sklopu nastave u školama. Upišite ih u Životnu školu što prije kako bi ih dovoljno rano opremili potrebnim alatima (vještine, vrline, navike, stavove, osobine) za život.
 

    Što nudi Životna škola

U sklopu Životne škole pružamo polaznicima pregršt zanimljivih i korisnih programa, projekata, članaka i ostalih sadržaja koji nadopunjuju školsku nastavu i izvanškolski odgoj.

Savjeti/članci/moduli za roditelje

Pregršt multimedijalnih članaka i modula sa savjetima vezanim uz odgoj i obrazovanje djece. U našim člancima možete pročitati kako usvojiti razne vrline i vještine te otkloniti mane, što možete primijeniti kao pomoć u odgoju svoje djece.

Znanje se stječe iskustvom, a ne pamćenjem.

 Projekti

  Popis svih projekata za djecu i mlade te projekata za roditelje pogledajte ovdje ».

Izdvajamo
čarobno drvo
E-tečaj
"Životna škola za mlade"

Želite svojoj djeci omogućiti bolje uvjete za život? Pošaljite ih u virtualnu Životnu školu, gdje će osnažiti svoje vrline, svladati mnoge vještine, usvojiti zdrave navike i razviti svoju financijsku i emocio- nalnu inteligenciju. Opširnije »
Blagostanje
e-program o tome kako ostvariti i sreću i uspjeh na svim životnim poljima. Za mlade i stare. Besplatno -teorija!
Opširnije »
čarobno drvo
Čarobno drvo
Pozivamo vas da sudjelujete u ovoj akciji u kojoj svaki mjesec zajedno jačamo razne vrline, svladavamo pojedine mane i usvajamo korisne vještine.   Opširnije »

 

morski konjić
Cool umjetničke slike
za dječju sobu
Klikni ovdje da ih vidiš!

 

 

 

 

razmjena

Program za mlade

čarobno drvo
E-tečaj
"Životna škola za mlade"

Želite svojoj djeci omogućiti bolje uvjete za život? Pošaljite ih u virtualnu Životnu školu, gdje će osnažiti svoje vrline, svladati mnoge vještine, usvojiti zdrave navike i razviti svoju financijsku i emocio- nalnu inteligenciju. Opširnije »

Predmeti: vještine, vrline, zdravlje i financije - obrađuju široku paletu tema. Više o svim temama našeg bogatog programa, kao i o suvremenim metodama poduke djece saznajte ovdje.

Metode koje koristimo u obuci djece su slične onima u privatnim školama uz dodatak primjene inovativne metodologije kao što su simulacije, iskustveno učenje, debate i slično. S obzirom da je u svakoj grupi maksimalno desetero djece, mentor se može dovoljno posvetiti svakom pojedinom djetetu i koristiti najsuvremeniju tehnologiju za obuku, kao što su multimedijalne prezentacije, neurolingvistika itd. Više o svim našim metodama poduke djece saznajte ovdje.

Mentori naše škole su uglavnom psiholozi i pedagozi, koji su osposobljeni uhvatiti se ukoštac sa svim potrebama suvremene djece, prenijeti im praktična znanja i vještine.

Životna škola nudi prije svega iskustveno učenje, pa je nastava organizirana tako da se odvija izvan školskih klupa kroz simuliranje stvarnih životnih situacija, zabavne radionice i igru.

Provjera kvalitete programa

 • Svaki polaznik programa zamoljen je da uz sebe nosi informativku u koju se po uputama voditelja programa na kraju svakog sata upisuje kratki opis obrađenog gradiva, i svako dijete na kraju upisuje svoju ocjenu. Time roditelji imaju uvid o tome što se točno obrađuje na pojedinom satu te kvalitetu i zadovoljstvo koje je procijenilo samo dijete.
 • Mentori su plaćeni po posjećenosti njihovih programa a ne po satu, prema tome u interesu im je da kvalitetno i zanimljivo prenose svoja znanja polaznicima. Takav sistem nagrađivanja mentora jamči vam njihov maksimalni angažman i kvalitetu.

Organizacija programa

Program za mlade u Životnoj školi je osmišljen tako da svaki polaznik program polazi jednom tjedno na blok-sat (dvostruki školski sat - 90 minuta). Programi su podijeljeni na 4 glavna predmeta, od kojih se svaki polazi jednom tjedno.

Grupe su organizirane po uzrastu i vremenu polaženja školske nastave. Naprimjer, svi polaznici petih razreda iz cijele Dubrave bit će podijeljeni na one koji početni tjedan imaju prije podne školu i one koji imaju poslije podne.

Atrakcija programa - trenutačno neaktualno

Međunarodna razmjena učenika - svi polaznici Životne škole imat će priliku dopisivati se, surađivati i posjećivati se s djecom iz izabranih, inozemnih, partnerskih organizacija.
Pogodnosti: ovakva razmjena s učenicima drugih država potiče razumijevanje drugih kultura i motivira sudionike da nauče strane jezike kako bi međusobno mogli bolje komunicirati. Usto, djeca će imati prilike putovati uz minimalne troškove, jer će im smještaj i hrana biti osigurani kod domaćina. 

Roditeljska inicijativa »
Preporučujemo
Zahvalnost
Imate li nezahvalnu djecu? Na koga su se ugledali? Da li se imate običaj često žaliti i kukati, a manje hvaliti? Zahvalnost pretvara negativno u pozitivno i time donosi oporavak u svim segmentima života - zdravlje, ljubav, financije.
Čarobni štapić zahvalnost »

Program za odrasle

E-program
Blagostanje
Vrlinologija
online tečaj u okviru e-learning programa "Životna škola" koji pruža multimedijalnu obuku za uspjeh i prosperitet. Obuhvaća module o kultiviranju vrlina i oslobađanju od mana i slabosti. Smisao je ovog programa kod polaznika ojačati vrline i oslabiti mane te se tako osposobiti za trajan uspjeh i prosperitet.    Opširnije »

Osim standardnog programa za djecu i mlade, Životna škola pruža korisne programe i za roditelje. Izdvajamo neke:

 • Roditeljsko savjetovalište
 • Metode za uspjeh u obitelji
 • Vještine u odnosima
 • Vrijednosti u obitelji
 • Svladavanje ljutnje i rješavanje sukoba
 • Kako zaštititi dijete od ovisnosti
 • ukoštac s anoreksijom i bulimijom
 • Transformiranje agresivnog djeteta
 • Zajedno do boljih ocjena
 • Pomoć za financije
  • Kako do besplatne police životnog osiguranja
  • Stambeni odgovor

Pregled tema svih predavanja, radionica i foruma pogledajte ovdje: Program za odrasle »
Pregled svih članaka sa savjetima i idejama pogledajte ovdje: Top članci »

Želite se angažirati u Udruzi roditelja školske djece?
Ako želite na bilo koji način potpomognuti udruzi u njezinom radu te pomoći obiteljima na stjecanju veće potpore i prava, slobodno nam se obratite sa svojim prijedlozima.
Sudjelovanje i Kontakt


Podrška

Osim programa i projekata, Životna škola nudi roditeljima dodatnu podršku:

 • savjetodavne usluge za članove
 • korisne savjete u obliku članaka i ulomaka iz probrane literature
 • besplatni mjesečni e-magazin

               strelica
   


 ocjene


Pokloni

Za sve članove "Životne škole" i/ili pretplatnike na besplatni e-magazin Životne škole imamo pogodnosti i poklone.
Postanite naš član! Pogodnosti »
Postanite pretplatnikom e-magazina ovdje - besplatno. Pogodnosti »

Prijavite se na našu listu primatelja besplatnog e-magazina Životne škole kako biste svaki mjesec dobili e-mailom najnovije vijesti, vrijedne savjete, članke, odabrane ulomke iz relevantnih knjiga i poklone.
 


E-magazin
Besplatni e-magazin

E-mail adresa:

Izdvajamo
heroj
Kako zadržati romantiku
Praktični savjeti kako biti romantičan i kako očuvati romantiku zauvijek.  
Opširnije »
Upisi u tijeku

arrowupis

Sve o upisima na programe i projekte saznajte ovdje, prijavite se popunjavanjem online prijave.

Pokloni
pokloni
Darujemo članovima
Široka paleta zanimljivih poklona za sve generacije! Za svakoga ponešto.  Pokloni ».
Savjet mjeseca
Motivacija za učenje
Je li vaše dijete zaštekalo u školi i prestalo učiti?
Čini li vam se da
Einstein
mu/joj je to najgora aktivnost na svijetu? Iscrpan članak s praktičnim savjetima što točno poduzeti kad je djetetu opala motivacija za učenjem  Opširnije »
Home | Uvjeti korištenja | Zaštita podataka | Sitemap
Copyright © 2009 by Talidari :: Designed by Talidari