Projekti

Popis projekata i aktivnosti edukacijskog centra "ŽIVOTNA ŠKOLA" će se kontinuirano mijenjati, pa Vas molimo da si označite ovu stranicu i vratite nam se s vremena na vrijeme.

AKTUALNO


e-Retreat "Prodor"
online program duhovne obnove za ostvarenje duhovnog blagostanja, koje utječe i na materijalno blagostanje. Možeš ga pohađati tijekom ljetovanja ili kad god želiš na bilo kojem mjestu za odmor. Ima višestruku funkciju: za transformaciju, detox, ozdravljenje, manifestiranje, itd.:
Opširnije »
100 %tno postizanje ciljeva
Sudjeluj u ovoj e-radionici za efektivno postavljajnje ciljeva, saznaj koja je njihova moć i kako ih je moguće sa sigurnošću ostvariti:
Besplatna online radionica

Hektar zemlje svakoj obitelji
Inicijativa za uvođenje zakonske uredbe kojom svaka obitelj ima pravo na hektar svoje domovine, besplatno i neoporezivo.
Opširnije »
Blagostanje
e-program o tome kako ostvariti i sreću i uspjeh na svim životnim poljima. Obavezno pogledati!    Opširnije »

Pozivamo sve koji padaju u napast korupciji da kultiviraju vrlinu časti i uz to nudimo drugi, bolji način za ostvarenje svega onoga što inače ljudi postižu korupcijom.
Pozivamo sve da prosljeđuju link na ovu kampanju! Hvala.  Opširnije »

Pretvaranje zatvora u otvore
Inicijativa za ljudska prava i društvenu koheziju Saznaj zašto je za ostvarenje materijalnog i duhovnog blagostanja cijele zajednice neophodno preustrojiti sistem u korist onih koji ne žive u blagostanju pa u trenucima duhovne slabosti posežu za kriminalom, kako bismo to spriječili, a ne liječili ili kažnjavali:
Opširnije »Društvena odgovornost

U ovom članku obznanjujemo svoju društvenu odgovornost, ali još važnije, pozivamo i vas na to, tako da zajedničkim zalaganjem uspostavimo ne samo svoje nego i društveno blagostanje:
Opširnije »

čarobno drvo
Čarobno drvo
Pozivamo vas da sudjelujete u ovoj akciji u kojoj svaki mjesec zajedno jačamo razne vrline, svladavamo pojedine mane i usvajamo korisne vještine.
Opširnije »

Roditeljska inicijativa
Ako želiš da tvoje djete ili djeca dobiju mogućnosti pohađati satove iz vrlinologije u vašoj školi, ovo je prilika za to: 
Opširnije »

 
 
mama
Zagrli drvo
Projekt u kojem naši volonteri u kostimima drveta hodaju gradom i potiču ljude da ih zagrle, ali i da idu u prirodu, zagrle koje pravo drvo, prigrle Majku prirodu, pronađu izvor radosti u sebi i prirodi, natankaju se pozitivnom energijom prirode i uživaju. Opširnije
Lijek za sve
Nije ljudskih ruku djelo,
ništa ne košta i dostupan je
svima odmah.  
Opširnije »

Futurističke organizacije
Za čelnike organizacija nudimo modul koji pruža podršku za reorganizaciju i tranziciju na postkapitalistički i vrlinistički ustroj:   Opširnije »

 

    OSTALI PROJEKTI

„Heroji“
Neaktualno

Heroj godine
ocjene
Traže se heroji!!!
Poznaš nekog hrvatskog heroja koji te posebno inspirira?
Nekog iz škole, kvarta, obitelji ili kruga poznanika?
Prijavi ju/ga za nagradu
„Heroja Godine“!

Opis projekta
Projekt „Heroji“ upriličuje godišnju nagradu za heroja godine koja se dodjeljuje za osobna herojska djela među mladima i odraslima na području Republike Hrvatske u protekloj godini, a ovom nagradom organizatorima je namjera istaknuti poseban i nesebičan doprinos kojeg pojedinci u našem društvu daju razvoju i poboljšanju kvalitete života lokalne zajednice te pružiti prave uzore mladima.
Aktivnosti projekta sastoje se od

 • animiranja građanstva da prijave svoje heroje u dvije kategorije: među mladima - svi maloljetni, i među odraslima – punoljetni. Prijave su već započele na https://www.zivotna-skola.eu/heroji.html
 • selektiranja nominiranih za nagradu Heroja godine u obje kategorije;
 • glasovanje za nagradu Heroja godine u obje kategorije;
 • proglašenja Heroja godine u obje kategorije na prigodnoj svečanosti popraćenoj medijima;
 • popularizacija proglašenih heroja i vrijednosti koje oni promiču kroz nastupe u medijima.

herojiNagrađivanjem odraslih heroja želimo im dati ne samo priznanje, nego ih ponuditi mladima kao uzore.
Nagrađivanjem mladih (maloljetnih) heroja želimo poticati mlade da čine nesebična, herojska djela.
Ovaj projekt će pozitivno utjecati na mlade koji će time imati dodatni poticaj činiti dobra djela, budući da imaju priliku biti nominirani za heroja godine.
Među kriterijima za prijave heroja je izraziti osobni preobražaj, što je posebno inspirirajuće za tzv. delinkvente, jer ih se time motivira na pozitivni preobražaj, s obzirom na to da imaju priliku iskazati se, biti priznati, pojaviti se u medijima, dobiti nagradu i slično – jedan od načina suzbijanja delinkvencije.

Umjetnička ljekarna“

balansOpis projekta

Projekt „Umjetnička ljekarna“ je inovativan multimedijalni projekt promicanja zdravlja i prevencije bolesti a odnosi se na:

 1. zdravstvene programe unapređivanja i očuvanja zdravlja i prevenciju bolesti
 2. rano otkrivanje i suzbijanje kroničnih masovnih nezaraznih bolesti kao što su depresija, stres i nesanica
 3. unapređivanje zdravlja i kvalitete života vulnerabilnih skupina djece i mladih
 4. izradu portala i izdavaštvo sa zdravstvenim sadržajem

Projekt „Umjetnička ljekarna“ je projekt koji je već dvije godine aktivan na engleskom jeziku u inozemstvu, a osmislio ga je multimedijalni umjetnički tim Talidari, kojega čine Natalija i Dariusz Domin (hrvatski, njemački i poljski državljani). Projekt je doživio veliki uspjeh na inozemnom tržištu i spreman je ući i na hrvatsko uz željenu potporu grada.
„Umjetnička ljekarna“ je virtualna (kibernetička) ljekarna, koja nudi hi-tech lijekove koji nisu ni sintetički ni biljni, već umjetnički (multimedijalni) spojevi. Ovi napredni multimedijalni e-lijekovi su dizajnirani za stimulaciju vlastite unutarnje snage ozdravljenja, bez pomoći farmaceutike. Učinkovitost ovih preparata se oslanja na umjetničku terapiju i provodi se samostalno u udobnosti vlastitog doma. Engleska verzija „Umjetničke ljekarne“ se može pogledati na: https://www.talidari.net/home_remedies.html
Ciljeve ovog projekta ostvarit ćemo kroz nekoliko aktivnosti kao što su izrada portala s multimedijalnim zdravstvenim sadržajem, i tiskanje brošura za poticanje zdravih životnih navika.
Za početak će ovaj projekt obuhvaćati suzbijanje kroničnih masovnih nezaraznih bolesti - depresije, stresa i nesanice.
Svrha projekta je osposobiti djecu i mlade da brinu o svome zdravlju te im pružati različite metode koje im pomažu u unapređivanju i očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti a sve u svrhu poboljšanja njihove kvalitete življenja. Na ovakav način pridonosimo i održivom razvoju lokalne zajednice u kojoj se posebna pažnja posvećuje  pružanju humanitarne i druge vrste pomoći djeci i mladima.
Korisnici: sva djeca i mladi
Doprinos programa:
Glavni doprinos je podizanje kvalitete života djece i mladih kroz osvještavanje važnosti usvajanja zdravih navika i usvajanje znanja o očuvanju zdravlja, prirodnoj medicini i samoizlječenju. Kroz ovaj projekt želimo potaknuti razvoj zdravih navika kod djece i mladih te ih tako osposobiti da očuvaju zdravo tijelo i duh.
Ovim  projektom djelovalo bi se na podizanje svijesti o zdravstvenoj kulturi u zajednici. Razvojem usluga zdravstvene edukacije dala bi se podrška obiteljima na način da bi se njihovim članovima pomoglo u unapređivanju i očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti. Posebnu pozornost posvetili bi edukaciji djece i mladih. Upravo na ovakav način jača svijest lokalne zajednice o odgovornosti za sve građane, ali i o potrebi uključivanja svih raspoloživih resursa na državnoj i lokalnoj razini. Zajedničkim djelovanjem svih činitelja moguće je stvoriti uvjete za dostojanstveno, kvalitetno, sigurno i zdravo življenje svake pojedine osobe.

„Prevencija kriminala i delinkvencije“

Opis projekta

Ovaj  inovativni projekt za prevenciju kriminala i delinkvencije uključuje posebnu web stranicu i ilustrirani priručnik „Oružje novog doba“ i dizajniran je za kriminalce, a ne protiv njih. Svrha ovog projekta je potaknuti mlade s problematičnim ponašanjem da svoje želje i potrebe rješavaju zabavnim putem a ne kriminalom. Često mladi ne znaju pravi način za samoostvarenje, zato ih je potrebno usmjeriti k boljim i pravednijim načinima.
Uobičajeni programi za borbu protiv kriminala potiču pojedince da iznesu podatke koji pomažu u rješavanju kaznenih djela. Oni uopće ne zaustavljaju kriminal, već ga samo  pomažu riješiti.
Naš projekt za zaustavljanje kriminala je jedinstven i originalan u smislu da se bori protiv kriminala na samom izvoru jer pomaže kriminalcima da se uopće ne upuste u kriminalna djela, za razliku od pronalaženja načina da ih se uhvati i kazni. Njima se pomaže pronaći alternativa kriminalu kako bi sami mogli zaustaviti svoje kriminalne aktivnosti. Također im se pomaže pronaći način kako njihovu agresivnost pretvoriti u kreativnost.
Naš koncept za borbu protiv kriminala ne pomaže samo riješiti zločin, nego nudi prevenciju. Budući da radi za, a ne protiv kriminalaca, ovaj program zaustavljanja kriminala je iznimno učinkovit.
Priručnik „Oružje novog doba“ je ilustrirani priručnik za kriminalce i delinkvente usmjeren na njihovu  transformaciju. Pisan je jezikom razumljivim ovoj specifičnoj ciljnoj skupini. Voditeljica ovog projekta je već napisala ovaj priručnik na engleskom jeziku, pa ga samo treba prevesti i prilagoditi.
Originalna verzija ovog projekta može se pogledati na sljedećim internet stranicama:
Uvod – https://www.talidari.net/crime-stopper.html
Lijek protiv kriminala - https://www.talidari.net/crime_prevention.html
Priručnik - https://www.talidari.net/jump.html
Korisnici: svi mladi s problemima u ponašanju
Doprinos programa:
- Prevencija kriminalnih i delinkventnih aktivnosti
- Manje posla i troškova policiji, Vijeću gradske četvrti i ostalim subjektima zaduženima za sanaciju kriminalnih djela
- Kvalitetniji i mirniji život obitelji u lokalnoj zajednici
- Razvoj civilnog društva

Volontiranje - juniori za seniore
u okviru programa Generacijske solidarnosti

Opis projekta

Ovo je projekt za podizanje kvalitete života starih i nemoćnih osoba kroz volontersku aktivnost djece i  mladih.
Kako je naša misija promicanje vrijednosti koje čine osnovu demokratskog društva, želja nam je da djeca kroz osobno iskustvo nauče  uvažavati različitosti kao i da prepoznaju vrijednost pomaganja osobama koje se nalaze u nekoj teškoj životnoj situaciji - ako su, primjerice, bolesni, stari i nemoćni. Recimo, na području zagrebačke Dubrave, posebice njezinim rubnim dijelovima, živi veliki broj starih i nemoćnih osoba koje žive u samačkim kućanstvima i stoga im je potrebna pomoć pojedinaca u lokalnoj zajednici koji će pridonijeti rješavanju problema njihove socijalne isključenosti. 
Ciljeve ovog projekta ostvarit ćemo kroz nekoliko aktivnosti  kao što su pomoć u kupnji namirnica i lijekova, obavljanje kućanskih poslova, pružanje savjetodavne pomoći te poticanje zdravih životnih navika.
Kroz ovaj projekt želimo potaknuti razvoj međugeneracijske solidarnosti kod djece i mladih kroz pomaganje starim i nemoćnim osobama na volonterskoj osnovi.
Sadržaj projekta je usmjeren na poticanje kvalitete aktivnog življenja korisnika projekta, provođenje pomoći za osobe starije životne dobi koje su nemoćne, bolesne ili u bilo kojem drugom nepovoljnom položaju te podizanje kvalitete skrbi navedene skupine.
Korisnici: djeca i mladi te osobe starije životne dobi
Doprinos programa:
Ovim  projektom djelovalo bi se na  podizanje razine međugeneracijske solidarnosti u zajednici.
Ovaj projekt potiče  kod djece i mladih  pomaganje starim i nemoćnim osobama, a time razvija značajne vrline i ljudske vrijednosti.
Na ovakav način pridonosimo i održivom razvoju lokalne zajednice u kojoj se posebna pažnja posvećuje  pružanju humanitarne i druge vrste pomoći starijim osobama koje se nalaze u teškoj životnoj situaciji.
Razvojem servisa i usluga na lokalnoj razini dala bi se podrška obitelji i obiteljskoj solidarnosti na način da bi se njezinim članovima pomoglo u  usklađivanju radnih i obiteljskih obveza.

Za djecu i mlade:

Centar

Klubovi

 • Romantičari
 • Poetičari
 • Filozofi
 • Na rubu znanosti
 • Književni klub
 • Klub mode
 • Meditacija
 • Klub mladih poduzetnika
 • Prijatelji životinja
 • Glamur klub
 • Buntovnici bez razloga

Tribine

 • Astrologija
 • Astronomija
 • NLO
 • Znanje kroz putovanje

Forumi

 • Europska unija
 • Facebook
 • Girl Power

Usavršavanje

 • Instrukcije
 • Profesionalna pomoć pri pisanju domaćih zadaća
 • Nauči engleski kroz kriket - Opširnije »
 • Suradnja s partnerskim inozemnim organizacijama (volonterstvo, razmjene, dopisivanja, putovanja)
 • Tehnika brzog čitanja (lektira u 30 minuta)
 • Profesionalna orijentacija za osmaše
 • Moda, stil i šminkanje

Radionice

 • Prirodna kozmetika
 • Šminkanje
 • Kuhanje

 

 Za odrasle

Centar

 • Savjetovalište za roditelje
 • Volonterstvo

Klubovi

 • Teozofi
 • Antropozofi
 • Na rubu znanosti
 • Zeitgeist klub
 • Književni klub
 • Meditacija

Tribine

 • Astrologija
 • Astronomija
 • NLO
 • Znanje kroz putovanje

Forumi

 • Europska unija
 • Roditelji

Usavršavanje

 • Škola za roditelje
 • Financijska inteligencija
 • Zdravlje
 • U zdravom domu, zdrav duh

Radionice

 • Prirodna kozmetika

 


Životna škola uzima pravo izmjene projekata i njihovih aktivnosti
Home | Uvjeti korištenja | Zaštita podataka | Sitemap
Copyright © 2009 by Talidari :: Designed by Talidari