Videoprilozi za rast svijesti

 

CILJ: sveopće blagostanje, uključujući zdravlje i uspjeh u svim aspektima života -
u poslu, međuljudskim odnosima, zdravlju, postizanju ciljeva, ostvarenju snova...

autor programa i videopriloga: Talidari

Ovdje predstavljamo audiovizuelni sadržaj kulturno prosvjetnog programa Vrlinologija.
Vrlinologija je znanost ili nauk o vrlinama, o moći vrlina za ostvarenje blagostanja.

Opisi vrlinologije na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku »

Ljudi na različitim stupnjevima svijesti različito doživljavaju isti sadržaj, zato i postoje različiti ukusi. Tako i sadržaj Životne škole nije po svačijem ukusu, pogotovo nije po ukusu onih koji imaju poremećene vrijednosti pa radije ulažu vrijeme i novac u alkohol i zabavu nego u samorazvoj. Čovjek mora biti natprosječnog stupnja svijesti u našoj regiji da bi mogao dokučiti vrijednost vrlinologije i upregnuti moć vrliniziranja. Pa, ako tvoja svijest nije na visokom nivou (što odražava nivo tvog blagostanja), onda nastoj povisiti svoju svijest uz pomoć skale svijesti kako bi se time povisio i stupanj tvog blagostanja. Skala prikazuje različite modalitete svijesti prema njihovim kapacitetima za ostvarenje blagostanja pa nastoj provoditi što više vremena na što višim modalitetima svijesti, čime će se povisiti prosjek tvoje svijesti, tj. tvoj stupanj svijesti. Besplatna podrška za to kako se dovesti na razne više modalitete svijesti pružena je na linkovima na toj skali svijesti.

Klikni na sliku svakog videa za gledanje na YouTubeu.

Vrlinologija ukratko stil: neon noir

Dobrodošli u fascinantni svijet vrlinologije u kojem vrline igraju glavnu ulogu u ostvarenju blagostanja!
U ovom videoprilogu saznat ćeš ukratko suštinu vrlinologije i to sa stilom. Uz estetiku neon noira, odnosno u hi-tech ozračju, ovdje smo sumirali sve ono što smo predočili u iduća (uvodna) tri videopriloga s time da smo to predstavili u ultra-modernom formatu s mnogo čara i po ukusu ljubitelja znanstvene fantastike. Da smo htjeli biti duhoviti, rekli bismo da je ova epizoda vrlo slična "Ratovima zvijezda", ali bez ratova zvijezda, slavne glumačke ekipe, potresne priče, svjetlosnih mačeva i oružja, ubojstava, visokih emocija, heroja i zlikovaca, bombastične kinematografije, famoznog soundtracka, fensi produkcije i svih tih turbo primjesa da ti pamet stane. Poruka je ista: sila je s tobom. Ili, drugačije rečeno: nadiđi samog/u sebe, binarno (dualno) razmišljanje i ograničenja vlastitog ugroženog identiteta, promišljaj o misteriji života i postani svoje istinsko ja u družbi istomišljenika i transcendenciji tzv. Više sile.
   
Pogodnosti Vrlinologije stil: bubamare (crveno-crno-bijeli svijet)

U ovoj prvoj epizodi saznat ćeš koje te sve ogromne pogodnosti očekuju od ovog kulturno-obrazovnog programa, odnosno što ćeš sve dobiti od toga da sudjeluješ u njemu. Dizajniran je da ti pomogne povisiti tvoju svijest uz pomoć vrlina pa da tako zadobiješ moć za: blagostanje, sreću i uspjehe na svim poljima, napredak, duševni mir, potpunu slobodu, transformaciju, proboj na višu, blagodatnu razinu postojanja, kao i prevenciju i rješavanje svih problema, uključujući one koji se tiču zdravlja, posla, financija i međuljudskih odnosa.
   
Uvod u Vrlinologiju stil: kraljevskiU kraljevskom stilu, kako priliči temi vrlina, saznaj:
 • što je i nije vrlinologija
 • što su premisa, svrha i namjera vrlinologije
 • razlika između etike i vrlinologije
 • razlog zašto ne preporučujemo pružanje otpora ili uzdržavanje od poroka, mana, grešaka i sl.
 • razlog zašto vrlinologija ne zagovara koncept "pozitivnog razmišljanja"
 • razlog zašto vrlinologija ne podupire kontroliranje stresa, bijesa i kriznih situacija
 • razlog zašto vrlinologija ne savjetuje svima da slijede svoje instinkte
 • zašto pravi učitelji ne trebaju učenike

Verzija za djecu

Ovaj videoprilog pruža pomoć roditeljima i učiteljima koji žele pomoći svojoj djeci da iskoriste moć vrlina za ostvarenje sreće i uspjeha u životu. Uz verziju za odrasle izradili smo i ovu verziju za djecu u kojoj su im kratko i jednostavno objašnjene osnove o tome što je vrlinologija i zašto im je ona korisna za život.

   
Temelji Vrlinologije stil: barok

U ovoj epizodi na temu osnova ili temelja vrlinologije uz estetiku baroka saznat ćeš:
 • razlika između edukacije i edukecije
 • koja su tri stupa na kojima se temelji uspjeh kao i sveopće blagostanje
 • gdje je izvor sveg znanja
 • pet vrijednosti koje su ključne za blagostanje
 • kako ostvariti uravnoteženost
 • kako briljirati u svim poduhvatima života
   
Vrline
stil: moderna umjetnost


                        Transkript »

Kao što sama riječ vrlinologija govori, ovaj se cijeli serijal vrti oko vrlina i tome kako upregnuti moć vrlina, stoga je ova epizoda na temu vrlina ključna. Za sreću i uspjeh u životu, za ostvarenje potpunog blagostanja, uz znanje i vještine potrebne su nam, prije svega, vrline. Stoga, uz vizualnu pomoć moderne umjetnosti u ovom modulu saznaj:

 • Što su zapravo vrline i zašto su one zlatna sredina, tj. zašto nisu pozitivne nego neutralne kvalitete.
 • Otkud vrlinama moć te veza vrlina s brojevima pi i phi i stvaralačkom moći broja 3.
 • Vrline naspram psihičkih stanja i vještina.


Verzija za djecu

Vrline
Za sreću i uspjeh u školi, za ostvarenje svih ciljeva, uz znanje i vještine djeci su potrebne, prije svega, vrline. Stoga, uz vizualnu pomoć moderne umjetnosti i ovog modula objasni svojoj djeci što su zapravo vrline i zašto su one zlatna sredina, tj. zašto nisu pozitivne nego neutralne kvalitete, otkud vrlinama moć, itd.


 


                  Transkript za odrasle »
Moć broja tri i pi
Moć vrlina leži u moći broja tri, između ostalog. U okviru modula na temu vrlina, ali u zasebnom videoprilogu objasnili smo moć broja tri i pi (3,14...) te vezu vrlina s tim i drugim brojevima. Nikako ne propusti upoznati se ovdje s brojem tri, kao i brojem pi kako bi mogao/la napraviti skok svijesti koji je neophodan za značajan pomak u kvaliteti tvog života.

Verzija videopriloga za djecu »


U okviru modula na temu vrlina, u ovoj epizodi saznaj sve o tome kako se vrline mogu pretvoriti u mane i kako to spriječiti. Tvoja karakterna snaga može postati tvoja slabost ako nije uravnotežena.

Svakako preporučujemo pogledati ovaj serijal otpočetka


Mane
U ovoj duhovitoj epizodi na temu mana (u okviru modula na temu vrlina) saznaj sve o manama, zabludama o njima i kako se one mogu pretvoriti u vrline. A ako si ljubitelj Alan Fordovih romana, ovaj videoprilog će biti posebna poslastica za tebe :)
 
Kako se riješiti pojedinih mana objašnjeno je u zasebnim modulima na teme pojedinih mana: Mane »


U ovoj epizodi modula o vrlinama serijala Vrlinologija objašnjavamo:
 • da su vrline urođene
 • vrijednost i hijerarhiju vrlina
 • osnaživanje vrlinama uz ekspanziju
 • kako nam vrline daju moć
 • kako su vrline naš kapital

Što ti imaš od toga? Saznat ćeš kako ti tvoje urođene vrline daju moć i vrijednosti koje su vrijednije od novca te ćeš to moći primijeniti u praksi za ostvarenje blagostanja.U ovoj epizodi modula o vrlinama serijala Vrlinologija na temu "Blagodati vrlina" u stilu akvarela ukazujemo na mnogobrojne prednosti i blagodati primjene vrlina:
 • kako se vrlinama izbjegavaju katastrofe i gubitci i druge vrste patnji
 • učinci vrlina i mana na ljudsko tijelo i život
 • biokemijski proces vrlina
 • generiranje pozitivnog elektromagnetskog polja
 • konstruktivna i kreativna energija vrlina
 • utjecaj vrlina na imunosni sustav
 • moć manifestiranja
   
Vrlinizam
stil: geometrija

U ovoj epizodi Vrlinologija serijala predlažemo prijelaz iz kapitalizma i postkapitalizma na vrlinizam – ekonomski i politički sustav u kojem je gospodarstvo vođeno vrlinama, a ne kapitalom ili profitom, a društvo i vlada zemlje utemeljeni na vrlinama, a ne na znanju. S vrlinističkim društvima, cijelo čovječanstvo može napredovati na novu razinu evolucije, s višom sviješću i većim moćima, što donosi globalni prosperitet i iskorjenjivanje siromaštva, kao i kriminala uzrokovanog nedostatkom vrlina, tj. manama.
Prijepis tj. modul o vrlinizmu »
   
Vrliniziranje stil: stripovi - retro, pop art, anime i manga, druidi

Vrliniziranje 1 - Svijest
U ovom modulu koji se proteže u pet epizoda objašnjavamo sve najvažnije o temi vrliniziranja. U ovoj epizodi na temu svijesti objašnjavamo:
što je svijest, gdje se nalazi i gdje ne, snagu svijesti i klasifikaciju svijesti.
Za podizanje stupnja svog blagostanja nužno je podignuti stupanj svoje svijesti što više, tj. vrlinizirati se. No, što to uopće znači, kako to postići i što je uopće svijest, saznaj u ovom iznimno važnom modulu. Prijepis tj. modul o svijesti »


Vrliniziranje 2 - Skala svijesti
Ovo je drugi dio modula o vrliniziranju u kojem je i dalje tema svijest. U pop art stilu, ovdje objašnjavamo i dajemo ti jedan od najvažnijih alata vrlinologije i vrliniziranja – skalu svijesti. Osim toga, objašnjavamo sve o kalibriranju svijesti, što je izuzetno važno za podizanje stupnja svoje svijesti a time i podizanje stupnja svog blagostanja.
Kalibracije duhovnih učitelja »

Svakako preporučujemo pogledati ovaj serijal otpočetka


Vrliniziranje 3 - Podsvijest
Ovo je treći dio modula o vrliniziranju u kojem je tema podsvijest. U japanskom anime stilu, ovdje objašnjavamo kako je važno upoznati se sa svim nivoima svijesti, uključujući podsvijest i iz nje crpiti mudrosti na osnovi kojih možeš uvijek donositi prave odluke, iznalaziti najbolja rješenja, pronaći najtočnije odgovore te dobivati najkorisnije ideje. Iskoristi moć podsvijesti za postizanje svih svojih ciljeva, jer je ona suptilna dimenzija tvog bića koja utječe na tvoje mišljenje i djelovanje.
Prijepis tj. modul o podsvijesti »Vrliniziranje 4 - Reprogramiranje podsvijesti
Ovo je četvrti dio modula o vrliniziranju u kojem je i dalje tema podsvijest. U japanskom manga stilu, ovdje objašnjavamo kako je reprogramiranje svoje podsvijesti ključan preduvjet za uspostavljanje svog trajnog blagostanja zato što svaka značajna promjena, kao i napredak zahtijevaju skok svijesti, što ovisi o podsvijesti. Otkrivanje kako reprogramirati svoj unutarnji pogon vinut će te u nove visine pa ćeš prodrijeti na razinu postojanja u kojoj je blagostanje prirodno stanje.
Prijepis tj. modul o reprogramiranju podsvijesti »
How the Body Works by DK.pdf
Vrliniziranje 5 - Tijelo
U petoj i posljednjoj epizodi modula o vrliniziranju, saznaj sve o najveličanstvenijem stroju ikad stvorenom - ljudskom tijelu, i kako iskoristiti njegovu moć za ostvarenje blagostanja. U stilu vitezova i druida, ovdje objašnjavamo:
 • Kako iskoristiti svoje unutarnje znanje kroz svoje mišiće za kanaliziranje više inteligencije
 • Mišićni test za razotkrivanje istine i laži
 • Prisutnost u sadašnjim trenucima
 • Iluzija vremena i brisanje granica između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti
 • Mjesta u prirodi i sakralni objekti za pristup univerzalnoj inteligenciji
 
Višedimenzionalna stvarnost stil: hi-tech - umjetna inteligencija

U ovoj epizodi saznaj uz pomoć stilizirane umjetne inteligencije sve što treba o drugim dimenzijama stvarnosti kako bi ih mogao/la iskoristiti za ostvarenje blagostanja. Nemoj reducirati svoju stvarnost na samo tri dimenzije i time reducirati svoje mogućnosti i potencijal. Ukazat ćemo ti na praktičnost svjesnosti drugih dimenzija stvarnosti i kako s višom svijesti u više dimenzije

Prijepis tj. modul o stvarnosti »
Svakako preporučujemo pogledati ovaj serijal otpočetka
 
Transformacija stil: leptirići

U ovoj epizodi modula o transformaciji serijala Vrlinologija saznaj zašto ti treba transformacija. Ako se ne ubrajaš u sretnike, trebamo popričati o tvojoj transformaciji u verziju sebe koja donosi sreću. Jer, kao što svi znamo, sreća izvire iznutra

Prijepis tj. modul o transformaciji » - vrijedi to pogledati jer sadrži dodatan sadržaj koji nije u videu a koji nudi praktične upute za transformaciju

Svakako preporučujemo pogledati ovaj serijal otpočetkaTransformacija 2. dio - Sloboda
U drugom dijelu modula o transformaciji serijala Vrlinologija prelazimo na temu slobode, tj. oslobađanja od postojećeg identiteta i njegovih ograničenja zato što je on prepreka za ostvarenje financijske slobode i blagostanja.

Prijepis tj. modul o transformaciji » - vrijedi to pogledati jer sadrži dodatan sadržaj koji nije u videu a koji nudi praktične upute za transformaciju
Svakako preporučujemo pogledati ovaj serijal otpočetka
 
Sveukupni uspjeh stil: vintageModul o uspjehu » - vrijedi to pogledati jer sadrži dodatan sadržaj koji nije u videu a koji nudi vrijedne uvide.

U ovoj epizodi serijala Vrlinologija saznaj kako postići sveukupni i trajni uspjeh, privatno i poslovno, za ostvarenje blagostanja. U vintage štihu ukazat ćemo ti na:
 • Definiciju sveukupnog uspjeha do kojeg se dolazi
      bez napora
 • Formulu i ključeve uspjeha
 • Kako su i mikrobi (ili higijena) ključ za uspjeh
 • Simultanu a ne sekvencijalnu uzročnost uspjeha
 • Novi način upravljanja poslovanjem i životom
      općenito
 • Vrline kao sredstvo za uspjeh
 • Kako je uspjeh stvar izbora
 • Nužnost neuspjeha
 • Svakako preporučujemo pogledati ovaj serijal otpočetka
   
  Sveukupni uspjeh stil: priroda


  Prijepis tj. modul o zakonima prirode » - vrijedi to pogledati jer sadrži dodatan, vrijedan sadržaj koji nije u videu.
  U ovoj epizodi upoznaj se kako treba s univerzalnim zakonima prirode pa da možeš živjeti u skladu s njima i tako uživati u blagostanju. Vjerojatno misliš da već znaš sve ili dovoljno o tim zakonima, no dopusti da te uvjerimo da tko ne živi u blagostanju, živi u zabludi tj. ne živi u skladu sa zakonima koji reguliraju sve u našem svijetu i životu. Ako želiš veći stupanj blagostanja, s većim stupnjem svijesti, trebaš se bolje uskladiti sa zakonima prirode. Ovo je prvi, uvodni dio modula o Zakonima prirode koji se proteže na sedam uzbudljivih epizoda koje će ti pružiti mnogo a-ha trenutaka i time prilike za iskorak na viši stupanj postojanja i blagostanja.
  Svakako preporučujemo pogledati ovaj serijal otpočetka

  Ponekad je potrebno osviježiti stranicu u internet pregledniku (kliknuti na kružnu strelicu gore pored internet adrese) kako bi se pojavio novi sadržaj ili novi link na YouTube video (ako smo ažurirali video).

  USKORO
  Radimo intenzivno na projektu izrade mirovnog prijedloga za okončanje rata u Ukrajini pa zato nismo izradili nove sadržaje u zadnje vrijeme.
  Planiramo oko prvog dana jeseni 2024 dodati ovdje nove videopriloge na teme Zakoni kauzaiteta i reciprociteta pa ako treba, osvježi svoj internet preglednik da ti se novi sadržaj učita


  Opis i upis u program Vrlinologij
  e »

  Oko 80% sadržaja ovog programa je dostupno svima, a ostatak je dostupan onima koji kultiviraju vrlinu velikodušnosti (koji daju a ne samo uzimaju), s time da smo otvoreni za razne vrste kompenzacija.
  Kurikulum tečaja + Ostali djelomični moduli iz programa vrlinologije »

  Ilustrirani priručnik (svi slajdovi u pdf formatu) i audiosnimke dobivaju na poklon svi VIP članovi i polaznici tečaja Vrlinologije:

  Učlani se »

  Upiši se u e-tečaj Vrlinologije »

  Za sada je knjiga samo na engleskom jeziku (na Amazonu)

  E-program
  Blagostanje
  Ne propusti sudjelovati u ovom online programu, gdje ćeš saznati kako ostvariti i sreću i uspjeh na svim životnim poljima.
  Opširnije »
   

  Home | Uvjeti korištenja | Zaštita podataka | Sitemap
  Copyright © 2009 by Talidari :: Designed by Talidari