Roditeljska inicijativa za korištenje Životne škole za mlade

E-program
e-learning program Životna škola
Životna škola za mlade
Inovativni, multimedijalni online tečaj za mlade za ostvarenje sreće i uspjeha u životu. Želite svojoj djeci omogućiti bolje uvjete za život? Pošaljite ih u virtualnu Životnu školu, gdje će osnažiti svoje vrline, svladati mnoge vještine, usvojiti zdrave navike i razviti svoju financijsku i emocionalnu inteligenciju.
Opširnije »

Povodom upita nekih roditelja koje krasi visoki stupanj svijesti pa imaju sluha za napredne teme koje nudi program Životne škole, pokrećemo inicijativu koja ima za cilj omogućiti njihovoj djeci pohađanje Životne škole za mlade u svom gradu.

Zbog nedovoljno interesa u svim mjestima cijele regije naših korisnika (zemlje bivše Jugoslavije) za otvaranjem centara Životne škole u svakom mjestu, osnivači Životne škole nisu u mogućnosti financirati nastavu uživo nego samo putem interneta.

Ovo rješenje nije idealno pa pokrećemo inicijativu kojom roditelji mogu preuzeti stvar u svoje ruke i omogućiti svojoj djeci obrazovanje koje pruža alate za uspjeh i sreću u životu.

Program Životne škole ne spada u formalno obrazovanje, nego u neformalno obrazovanje, što znači da to ne financira grad ili država nego sami korisnici. Mnogi roditelji imaju sluha za važnost tema koje pokriva program Životne škola, ali njih je zasada nedovoljno u svakom mjestu regije da bi se isplatilo otvoriti centar za to.

Zbog toga nudimo roditeljima alternativu:

Udružite se s roditeljima vaše škole da zajedno platite školarinu jednom od vaših učitelja ili (socijalnog) pedagoga za naš studij za vrlinologe, koji traje svega par mjeseci za početni stadij. Nakon završenog početnog stadija studija, novopečeni vrlinog može odmah početi vašoj djeci održavati redovitu nastavu iz našeg programa u prostorijama vaše škole.

U tu svrhu predlažemo zainteresiranim roditeljima ove korake:

 1. predložite stručnoj službi vaše škole da u svojim redovima nađu pogodnu osobu za studij vrlinologa
  U tu svrhu priložite im linkove na našu internet stranicu kako bismo ih i mi uvjerili u sve pogodnosti:
  - https://www.zivotna-skola.eu/poziv-studij-vrlinolozi.html- poziv za studij za vrlinologe
  - https://www.zivotna-skola.eu/zasto-studij-vrlinolozi.html#b - pogodnosti za škole
  Naravno, vaša srdačna zamolba imat će veći odjek nego naša ponuda pa svakako kombinirajte naše i svoje argumente.

 2. kad se nađe voljni učitelj za obuku vrlinologa, u suradnji sa školskom službom mobilizirajte roditelje cijele škole da doniraju sredstva za stipendiranje jednog učitelja. Ako se nađe, recimo, 100 roditelja koji su voljni donirati 20€ za to da im se djecu može poučiti vrlinama i ostalom, onda će se skupiti dovoljno sredstava za stipendiju učitelja. Osim toga nudimo kompenzaciju kao i popuste do 50 % ako se udruže više škola, odnosno ako pronađete više učitelja za studij vrlinologa.
  Mobiliziranje roditelja i ostalih donatora izvedivo je na više načina kao što su:
  - razrednici obavijeste roditelje na roditeljskom sastanku
  - škola objavi obavijest na školskom internet portalu
  - plakatiranje kojim se poziva roditelje i ostale donatore za stipendiranje vrlinologa

  Alternativa je stipendiranje učitelja sredstvima iz EU fonda a ne donacijama roditelja za što bi trebalo tražiti školu da aplicira. Ova opcija bi mogla potrajati i nije sigurno da će EU fond odobriti. Upoznajte se sa školskom politikom i mjerama koje sprovodi Europska Komisija.

 3. imenujte blagajnika za uplate donacija i osigurajte broj bankovnog računa na koje ih zainteresirani mogu uplatiti

 4. kad sakupite dovoljno za stipendiju budućeg vrlinologa, neka se polaznik studija za vrlinologe prijavi. Nakon prijave, dobit će podatke za uplatu školarine.

Za one kojima treba više informaciji o našoj vjerodostojnosti, mogu se poslužiti i informacijama na našem međunarodnom portalu (na engleskom i njemačkom jeziku): https://virtuology.biz/
Više o tome za što stojimo nalazi se pri dnu ove stranice: https://virtuology.biz/about-virtuology/

Usto, potpiši peticiju za uvođenje predmeta vrlinologije u škole, ako to želiš.
Obzirom na stanje u školstvu i općenito na gospodarsko stanje u regiji, roditelji ne mogu očekivati od drugih da im financiraju odgoj djece po predmetu vrlina pa potpis peticije pokazuje vašu spremnost participacije u trošku edukacije, koji neće iznositi više od standardnog tečaja stranih jezika.
Čim sakupimo dovoljan broj potpisa, angažirat ćemo se po tom pitanju. Broj potpisa nam ukazuje na to postoji li interes za to. Stoga, molimo da proširite glas o tome među svim roditeljima koje znate kao i među djelatnicima vaše škole - pošaljite im direktni link na peticiju:

Trenutno je ova peticija objavljena samo za Hrvatsku, a ako ste iz neke druge zemlje i to želite, možete:

 • sami pokrenuti peticiju i u svojoj zemlji i potom nam dati link na nju koji ćemo potom objaviti ovdje kako bi svi iz vaše zemlje mogli to potpisati i angažirati se. Toliko je lagano da ste gotovi za pet minuta. Slobodno koristite tekst naše peticije;
 • predati zahtjev da mi kreiramo peticiju umjesto vas - dolje u rubrici Komentari.
 

 

Home | Uvjeti korištenja | Zaštita podataka | Sitemap
Copyright © 2009 by Talidari :: Designed by Talidari