Rečenica nad rečenicama
autor: Talidari

Jeste li znali da postoji jedna rečenica koja može promijeniti čitav svijet?
Jeste li znali da postoji jedna rečenica koja može promijeniti vaš život na
bolje iz korijena? Jedna jedina rečenica!

Kad bismo se svi u svijetu držali te rečenice, cijeli naš svijet bi se iz temelja promijenio nabolje - imali bismo raj na Zemlji. Samo jedna rečenica je dovoljna da zaustavi sve ratove, sve prevare, sva ugnjetavanja, sve zlo na svijetu.

Znaš li koja je to rečenica? Što misliš koja bi to rečenica mogla biti?

To je glavna i najučestalija rečenica u Bibliji - najmanje osam puta se ponavlja, a naravno, nalazi se i u mnogobrojnim drugim knjigama. Svi znamo za nju, ali je se ne pridržavamo i zato se borimo sa životom. Iz te rečenice proizlazi sve što nam je potrebno da bismo živjeli u miru, ljubavi, slobodi, izobilju i sve u svemu u blagostanju. Ako se pridržavamo samo te jedne jedine rečenice, sve ostalo će se samo od sebe posložiti na svoje mjesto.

Koja bi to rečenica mogla biti?

Željeli bismo da prije nego što je mi otkrijemo, da sam(a) dođeš do nje, zato ćemo ti dati neke nagovještaje. To je zato što znamo da tvoja duša zna odgovor, pa čak i tvoj razum najvjerojatnije, i zato što je bolje za tebe da sam(a) to otkriješ jer ćeš tako bolje uvidjeti važnost i potentnost te rečenice.

Ova rečenica nad rečenicama ima samo 6 riječi u našem jeziku. Radi se o poruci. Ako činimo to iz te rečenice ujedno činimo i svih deset Božjih zapovijedi istodobno, bez da se trudimo jedno po jedno vršiti. Svi Božji zakoni su sažeti u toj jednoj jedinoj rečenici. Kako i sama Biblija kaže: Ta sav je Zakon ispunjen u jednoj jedinoj rečenici. Ako činimo što ta rečenica kaže ne moramo se mučiti ni truditi ništa drugo, jer samim time će se sve drugo izvršiti.

Ajde promisli. Ako imaš koju ideju, probaj da li ta tvoja rečenica odgovara svim ovim stavkama koje smo nabrojali.

Što je to što trebamo učiniti kako bismo svi imali mir i blagostanje na svijetu? Sve se svodi na jednu stvar izraženu u toj rečenici. Ma, sigurno znaš, samo ti je prejednostavno. Toliko jednostavno da misliš da ne može biti toliko potentno. I mora biti jednostavno da bi bilo potentno.

Ova rečenica je izvor svega drugoga - kad činimo što nam ta rečenica nalaže sijemo sjeme koje donosi urod nad urodima, privlačimo na sebe svako dobro i sve u svemu postižemo blagostanje i blaženo stanje.

Kad se svi držimo te rečenice, nitko i ništa nas ne može povrijediti

Ako želiš promijeniti svijet, svoj i cijeli, najbolje što možeš učiniti je da se držiš te rečenice i tu rečenicu odašilješ u svijet - nastojiš sve ljude potaknuti da se drže te rečenice. Isus je to učinio i promijenio svijet. To je bila njegova glavna poruka, glavna rečenica u vrijeme njegove službe. Naravno, nije dovoljno da samo jedan čovjek to čini i to širi. Trenutno tu rečenicu, tu poruku, šire milijuni ljudi širom svijeta i time šire mir na svijetu - zato i imamo to da u većini zemalja na svijetu imamo mir a ne rat, da u većini vlada dobro a ne zlo, ma koliko nam se nekad činilo drugačije. No nije dovoljno da tu rečenicu, tu poruku čine i šire samo neki. Da bismo imali potpuno blagostanje na svijetu, trebamo se svi držati te rečenice, a ne samo neki. Što više to bolje.

Ako ti je teško u životu, to je zato što se ne držiš te rečenice. Znaš za nju, ali je se ne držiš. Čim je se počneš držati počet će se odvijati promjene nabolje u tvom životu i počet će se događati čuda.

Dakle sve što trebaš je držati se te rečenice, jedne jedine. Što misliš, bi li to mogao/la? Ne radi se o ničemu teškom. Ne moraš ništa raditi. Ako je sve što trebaš u životu činiti da bi unio/unijela mir i blagostanje u svoj i tuđe živote sadržano u jednoj jedinoj rečenici, što misliš bi li to mogao/la učiniti? U stvari ne radi se o tome bismo li to mogli nego o tome bismo li to bili voljni. Možemo svakako, to nije upitno. Ne samo da to možemo, nego nam je to i prirodno. Što bi to moglo biti?

Otkrit ćemo ti samo ako potvrdiš da si voljan/na to činiti, ne zato što mi to od tebe zahtijevamo, nego zato što to svi prosvijetljeni od tebe zahtijevaju, a poglavito tvoj izvor/Bog.

Klikom nadoljnji link potvrđuješ da kad tvoj mir i blagostanje kao i ono čitavog svijeta ovisi o toj jedinoj rečenici da si voljan/na držati se te rečenice, ma što god ona bila. Ako nisi voljan, zaboravi i nastavi živjeti kao do sada.


 

bullet  Povezani članak Životne škole "Moć ljubavi"
bullet  Povezani članak Životne škole "Moć molitve"
bullet  Povezani članak Životne škole "Lijek za sve "

Poruka za  
urednike
  Životna škola ima ekskluzivno pravo na ovaj članak, prema tome drugima nije dopušteno njegovo objavljivanje.
  Imamo mnogo drugih članaka koje možete objaviti pod uvjetom da navedete izvor i link - pogledajte na dnu poruku za
  urednike. -
Top članci.
Home | Uvjeti korištenja | Zaštita podataka | Sitemap
Copyright © 2009 by Talidari :: Designed by Talidari