Agrarna reforma
Inicijativa "Hektar zemlje svakoj obitelji"

Dragi moji,

Ja i moja obitelj htjeli bismo vas upoznati s nečime što mislimo da je svakako vrijedno vaše pažnje. Također, preporučujem da i vi proslijedite ovu obavijest svima koje znate.

Radi se o reformi kojom svaka obitelj može ostvariti svoj raj na zemlji i cijela se država riješiti mnogih problema kao što su siromaštvo, nezaposlenost, pad stope nataliteta, rast stope razvoda, izljev kapitala zbog uvoza hrane, zagađenje okoliša, kriminal, propadanje ruralnih područja i plodne zemlje te mnogi drugi!

Pokrenuta je građanska inicijativa koja predlaže uvođenje jedne zakonske uredbe kojom će se jednopotezno riješiti niz problema kojima se naša država suočava a koja državu ništa ne košta.

Ova građanska inicijativa poziva vladu da u sklopu dugoročne strategije održivog razvoja i modernizacije sistema uvede sljedeću uredbu:

Dekret kojim se svakoj obitelji daje na trajno raspolaganje hektar plodnog zemljišta u državnom vlasništvu, s građevinskom dozvolom i pravom nasljeđivanja, a bez prava prodaje i dugoročnog iznajmljivanja, uz oslobođenje poreza na sav urod tog zemljišta. Time se postojećim privatnim, obiteljskim zakupcima obustavlja zakup i ustupa vlasništvo. Površine u vlasništvu države oko kojih se vode pravni sporovi povrata zemljišta imaju se time povratiti - hektar po obitelji.

Država ima u vlasništvu puno plodne zemlje koja propada jer je nitko ne kultivira, dok s druge strane puno obitelji nema uvjete za život dostojan modernog čovjeka. Stoga je nužno da se zemlja podari obiteljima kako bi se i zemlja i njeni ljudi osnažili.

Ova se inicijativa zalaže za kreiranje novog, modernog, inovativnog tipa kooperativnih naselja koje nije ni grad ni selo. Svrha kooperativa bila bi udruživanje obiteljskih gospodarstava radi njihove veće efektivnosti i organizacije zajedničkih aktivnosti (za namirivanje potreba obitelji) te radi omogućavanja infrastrukture nužne za opstanak i razvoj kooperativnih naselja (škola, ambulanta, trgovina, kulturni centar itd.).

Više o svim prednostima ove reforme i inicijative saznajte na: Inicijativa
Pročitajte i članak o tome zašto je nužno imati svoju zemlju: Raj na zemlji

Lijep pozdrav,